Πρόεδρος Νάπολι για Γιουβέντους: «Το ποδόσφαιρο είναι "άρρωστο" - Η κυβέρνηση γνωρίζει»

Δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση της έρευνας της UEFA για τη Γιουβέντους παραχώρησε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις.

Πρόεδρος Νάπολι για Γιουβέντους: «Το ποδόσφαιρο είναι "άρρωστο" - Η κυβέρνηση γνωρίζει»

Στο «μικροσκόπιο» της UEFA έχει μπει ξανά η Γιουβέντους σχετικά με την εγκυρότητα των ισολογισμών της από 2018 καθώς και για παράνομα κέρδη από μεταγραφές.

Την υπόθεση σχολίασε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το ποδόσφαιρο είναι «άρρωστο», ενώ για τη Γιουβέντους απάντησε πως θα αποφασίσει για την υπόθεση της η δικαιοσύνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο από πάνω... Στον κόσμο της πολιτικής, της βιομηχανίας, των συνδικάτων και του αθλητισμού. Στον κόσμο του αθλητισμού, δυστυχώς, η επιτήρηση είναι προβληματική. Το κράτος δεν είναι ηλίθιο, το κράτος το γνωρίζει. Αλλά το αγνοεί, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να νομοθετήσει τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου σε πέντε λεπτά. Χρειάζεται πολύ λίγο για να αλλάξει το ποδόσφαιρο, καθώς είναι άρρωστο παντού. Οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν».

Για τη Γιουβέντους: «Δεν μιλάω γι' αυτό. Οι δικαστές, οι οποίοι ελέγχουν την υπόθεση της Γιουβέντους, θα το φροντίσουν. Δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά λυπάμαι για το ποδόσφαιρο, όμως δεν είναι μόνο ιταλικό πρόβλημα. Είναι κρίμα για τις νέες γενιές και για αυτές που θα ακολουθήσουν να έχουν αυτά τα γεγονότα ως παράδειγμα».