Γιουβέντους: Ανοίγει έρευνα η UEFA και απειλεί με κυρώσεις

Η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη διεξαγωγής έρευνας για την υπόθεση της Γιουβέντους και θα προβεί σε κυρώσεις κατά των Ιταλών, αν αποδειχθεί ότι προσκόμισαν ισολογισμούς με ψευδή στοιχεία.

Γιουβέντους: Ανοίγει έρευνα η UEFA και απειλεί με κυρώσεις

Στο επίκεντρο τριών διαφορετικών ερευνών βρίσκονται τα οικονομικά της Γιουβέντους, η οποία απειλείται με σοβαρές κυρώσεις.

Η εισαγγελία του Τορίνου και η Εθνική Επιτροπή Εταιριών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εξετάζουν τα οικονομικά για την υπόθεση των κεφαλαιακών κερδών που φέρεται να αποκόμισε ο σύλλογος μέσω ορισμένων μεταγραφών, καθώς και για την υπόθεση των μισθών που "χάρισαν" οι ποδοσφαιριστές στην περίοδο της πανδημίας.

Στην πρώτη υπόθεση, υπάρχει δυσκολία να βρεθούν στοιχεία ενοχής, όμως για τη δεύτερη το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA κάνει λόγο για "σίγουρο αδίκημα" και για "δυνατά στοιχεία".

Μία τρίτη έρευνα για τα οικονομικά του συλλόγου ανακοίνωσε την Πέμπτη το αρμόδιο σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA. Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης, Γιουβέντους και UEFA είχαν καταλήξει σε συμβιβαστική συμφωνία στις 23 Αυγούστου 2022, με βάση τους ισολογισμούς που είχαν προσκομίσει οι Ιταλοί για τα οικονομικά έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022.

Σύμφωνα με την UEFA, αν η έρευνά της αποκαλύψει ότι τα στοιχεία δεν είναι ορθά, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη συμφωνία, να λάβει νομικά μέτρα εις βάρος της Γιουβέντους και να την τιμωρήσει σύμφωνα με τους όρους του Financial Fair Play.

Η βαρύτητα της ενδεχόμενης ποινής θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ των κατατεθημένων ισολογισμών και της πραγματικής εικόνας των οικονομικών του συλλόγου.