Η Σαουδική Αραβία «σίγουρα θα υποστηρίξει» ιδιωτικές προσφορές για Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ

Ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ Φαϊζάλ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «θα υποστηρίξει σίγουρα» μια ενδεχόμενη προσφορά του ιδιωτικού τομέα, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ.

Η Σαουδική Αραβία «σίγουρα θα υποστηρίξει» ιδιωτικές προσφορές για Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των δύο κολοσσών της Premier League τις έχουν θέσει αμφότερες προς πώληση.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), εν τω μεταξύ, έχει μερίδιο 80 τοις εκατό στην Νιουκάστλ, που εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Και με την Γιουνάιτεντ και την Λίβερπουλ να αλλάζουν δυνητικά χέρια στο εγγύς μέλλον, ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ είπε ότι μια προσφορά του ιδιωτικού τομέα «θα αντανακλούσε θετικά» στην Σαουδική Αραβία».

«Από τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους, αλλά υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και όρεξη και υπάρχει πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ στο BBC Sport.

«Είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες προβολές στην Σαουδική Αραβία και στην περιοχή και έχουμε πολλούς οπαδούς της Premier League.

Σίγουρα θα το υποστηρίξουμε αν εισέλθει οποιοσδήποτε (σαουδαραβικός) ιδιωτικός τομέας, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό θα αντανακλά θετικά στον αθλητισμό εντός του βασιλείου.

Αλλά αν υπάρχει ένας επενδυτής που είναι πρόθυμος να το κάνει και οι αριθμοί αθροίζονται, γιατί όχι;»

Η οικογένεια Γκλέιζερ κατέχει την Γιουνάιτεντ για 17 χρόνια, ενώ η Fenway Sports Group (FSG) ελέγχει την Λίβερπουλ από το 2010.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, η βορειοανατολική ομάδα έχει ανέβει από την 20η στην τρίτη θέση στην Premier League. Η Νιούκαστλ έχει δει σημαντικές επενδύσεις στην αγωνιστική ομάδα τους τελευταίους 13 μήνες, με τους Μπρούνο Γκιμαράες, Σβεν Μπότμαν και Αλεξάντερ Ισάκ μεταξύ αυτών που εντάχθηκαν στην ομάδα σε αυτό το διάστημ.

Η Premier League δεν επιστρέφει παρά τις 26 Δεκεμβρίου, με τη διοργάνωση να βρίσκεται σε διάλειμμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.