Γκουαρδιόλα για Μεντί: «Μπορώ να ελέγξω το τι κάνουν οι παίκτες μου μόνο μέσα στο γήπεδο»

Για κατάθεση κλήθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην δίκη του Μπέντζαμιν Μεντί, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για επτά βιασμούς δηλώνοντας πως ο ποδοσφαιριστής του είναι ένας πολύ καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος.

Γκουαρδιόλα για Μεντί: «Μπορώ να ελέγξω το τι κάνουν οι παίκτες μου μόνο μέσα στο γήπεδο»

Η δίκη του Μπέντζαμιν Μεντί συνεχίζεται στο δικαστήριο του Τσέστερ, με τον Γάλλο μπακ να αντιμετωπίζει κατηγορίες για επτά βιασμούς, μία απόπειρα βιασμού και μία σεξουαλική επίθεση. Στην σημερινή ακρόαση κλήθηκε να καταθέσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έφερε τον Μεντί στην Μάντσεστερ Σίτι το 2017 και εξακολουθεί να αποτελεί τον προπονητή του, αφού τυπικά ο 28χρονος παραμένει στο ρόστερ των Πολιτών.

Ο Γκουαρδιόλα στην δεκάλεπτη κατάθεσή του υπερασπίστηκε το ποιόν του χαρακτήρα του Μεντί, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν καλό και γενναιόδωρο άνθρωπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν ήρθε στην ομάδα είχε μεγάλο βάρος στους ώμους του εξαιτίας των προσδοκιών που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος και με χιούμορ. Η μόνη στιγμή που μπορώ να ελέγξω το τι κάνουν οι παίκτες μου είναι μέσα στο γήπεδο, στα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Δεν ξέρω τι κάνουν στις προσωπικές τους ζωές. Δεν τους ακολουθώ καν στα social media, δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς περνούν τον χρόνο τους. Δεν είμαι ο πατέρας του Μεντί όπως δεν είμαι ο πατέρας κανενός εκ των ποδοσφαιριστών μου. Όμως, μέσα στο γήπεδο ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και η συνεργασία μαζί του ήταν εξαιρετικά εύκολη και ευχάριστη».