Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 1-2: Ανατροπή...τίτλου παρά την αποβολή Λεβαντόφσκι!

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε στο προβάδισμα της Οσασούνα και στην αποβολή Λεβαντόφσκι από το 31' και πήρε τεράστια νίκη με 2-1, με Πέδρι και Ραφίνια! Στο +5 από την Ρεάλ. 

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 1-2: Ανατροπή...τίτλου παρά την αποβολή Λεβαντόφσκι!

Νίκη προσωπικότητας και φανέλας, αλλά και σημάδι τίτλου για την Μπαρτσελόνα με 2-1 στην Παμπλόνα επί της Οσασούνα. Ένας θρίαμβος στην πραγματικότητα, καθώς για πάνω από μία ώρα με τις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κι ενώ είχε ήδη δεχτεί γκολ από το 6'. Τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πέδρι και να πάρει προς το τέλος με τον Ραφίνια τη μεγάλη νίκη. Έφτασε έτσι στους 37 βαθμούς με ένα ματς παραπάνω από την Ρεάλ που έχει 32. Η Οσασούνα παρέμεινε στην έκτη θέση με 23 βαθμούς, αλλά εάν κρατούσε το βαθμό θα ήταν τρίτη μαζί με Αθλέτικ, Ατλέτικο και Μπέτις.

Η Οσασούνα αιφνιδίασε τους παίκτες του Τσάβι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με τον Νταβίντ Γκαρθία. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με ευκαιρία από τον Λεβαντόφσκι και γκολ του Φεράν Τόρες που δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά στο 31' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Με τον διαιτητή Χιλ Μανθάνο να έχει ένα σπάνιο ρεκόρ στην καριέρα του καθώς πριν από τον Λεβαντόφσκι είχε αποβάλλει και τους Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες, Κασεμίρο και Μπέιλ! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μάλιστα απέβαλλε και τον Ζεράρ Πικέ που ήταν στον πάγκο!

Η Μπαρτσελόνα αν και με αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε νωρίς την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος με σκόρερ τον Πέδρι στο 48'. Η Οσασούνα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα παρότι είχε παίκτη παραπάνω, ωστόσο ήταν αυτή περισσότερο απειλητική με κάποιες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό το βρήκε τελικά η Μπαρτσελόνα στο 85' με τον Ραφίνια από προσπάθεια του Ντε Γιονγκ και πανηγύρισε μία παλικαρίσια νίκη.

Το προφίλ της 14ης αγωνιστικής της La Liga:

Τρίτη 08/11

Έλτσε-Χιρόνα 1-2

(16' Λιρολά - 39' Μαρτίν, 66' Καστεγιάνος)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ 3-0

(18', 51' Γκουρουθέτα, 78' Βίβιαν)

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 1-2

(7' Νταβίντ Γκαρθία - 48' Πέδρι, 85' Ραφίνια)

Τετάρτη 09/11

Σεβίλλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)

Αλμερία-Χετάφε (20:00)

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (21:00)

Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)

Πέμπτη, 10/11

Ράγιο Βαγιεκάνο-Θέλτα (20:00)

Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις (21:00)

Ρεάλ Μαδρίτης-Κάδιθ (22:30)