Αντσελότι: Κινδυνεύει με τιμωρία 4 αγωνιστικών (vid)

Με έως και 4 αγωνιστικές κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Κάρλο Αντσελότι για τις δηλώσεις του μετά το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Τζιρόνα.

Αντσελότι: Κινδυνεύει με τιμωρία 4 αγωνιστικών (vid)

Η Ρεάλ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Τζιρόνα για τη 12η αγωνιστική της La Liga, όμως οι δηλώσεις περί εφεύρεσης πέναλτι του Κάρλο Αντσελότι μπορεί να επιφέρουν μεγαλύτερη ζημία στη «Βασίλισσα».

Ο προπονητής των «Μαδριλένων» αμφισβήτησε την απόφαση των διαιτητών να δώσουν πέναλτι στο 78' μετά από υπόδειξη του VAR και η επιτροπή διαιτησίας της Ισπανίας έκανε επίσημη καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα της ομοσπονδίας.

Βάσει κανονισμού, ο «Καρλέτο» μπορεί να τιμωρηθεί με 2 έως και 4 αγωνιστικές για τα όσα ανέφερε:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά θα το κάνω. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι, αφού η μπάλα βρίσκει πρώτα στο σώμα του Ασένσιο. Είναι σφύριγμα-ανακάλυψη. Στο ακυρωθέν γκολ ο τερματοφύλακας δεν συγκρατούσε την μπάλα, αλλά αυτό είναι στην κρίση του διαιτητή. Δεν ξέρω αν οι αποφάσεις αυτές μας στέρησαν τη νίκη, αλλά σίγουρα επηρέασαν το παιχνίδι.

Μίλησα με τον Ασένσιο και είναι ξεκάθαρο ότι ακουμπά την μπάλα με το στήθος. Ναι, το χέρι του βρισκόταν σε κάπως περίεργη θέση, αλλά κάλυπτε το σώμα του, δεν το έκανε μεγαλύτερο. Υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το αν ακούμπησε σε δεύτερο χρόνο, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν έχει βρει την μπάλα με το χέρι, εφηύραν το πέναλτι».

Δείτε το χαρακτηριστικό tweet με τη φάση από τον Μάρκο Ασένσιο: