Λίβερπουλ: Θέλει «πακέτο» τους Μπέλινγκχαμ και Μουκοκό από την Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο

Η Λίβερπουλ θα κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό «παζάρι» του Ιανουαρίου καθώς φαίνεται πως θα κινηθεί για την απόκτηση τόσο του Τζουντ Μπέλινγκχαμ όσο και του Γιουσουφά Μουκοκό από την Ντόρτμουντ. 

Λίβερπουλ: Θέλει «πακέτο» τους Μπέλινγκχαμ και Μουκοκό από την Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο

Μόνο θετικά δεν έχει ξεκινήσει την σεζόν η Λίβερπουλ, η οποία μετρά μόλις τέσσερις νίκες σε 11 παιγνίδια στην Premier League ενώ δύσκολα θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο του Champions League.

Για τα άσχημα αυτά αποτελέσματα φταίνε εν πολλοίς οι συνεχείς τραυματισμοί κομβικών παικτών των κυπελλούχων Αγγλίας. Σε αυτήν την φάση, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Λουίς Ντίαζ, Ντιόγκο Ζότα, Τζόελ Μάτιπ, Αρτούρ, Τιάγκο, Ντάργουιν Νούνιες και Ιμπραχίμα Κονατέ.

Έτσι, φαίνεται πως η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει να ντύσει στα κόκκινα τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ (19 ετών) ήδη από τον Ιανουάριο μιας και ήταν κοινό μυστικό πως ο νεαρός άγγλος μέσος θα αποτελούσε τον πρώτο στόχο των «κόκκινων» για το επόμενο καλοκαίρι.

Φυσικά, για να δεχθεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ να παραχωρήσει έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή της μεσούσης της σεζόν πιθανότατα θα αξιώσει περισσότερα χρήματα από τις 75 εκατομμύρια λίρες που πλήρωσε η Λίβερπουλ στην Σουθάμπτον για τον Φαν Ντάικ τον Δεκέμβριο του 2018.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πάντως και το ενδιαφέρον των «Βεστφαλών» για τον Ναμπί Κεϊτά, κάτι που ενδεχομένως να παίξει ρόλο σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση.

Θέλει και τον Μουκοκό

Ο Μπέλινγκχαμ όμως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της Ντόρτμουντ που απασχολεί την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Τις εντυπώσεις έχει κλέψει και ο 17χρονος επιθετικός Γιουσουφά Μουκοκό ο οποίος μετρά ήδη 9 γκολ και 7 ασίστ σε 53 ματς με την πρώην ομάδα του Κλοπ.

Στην απόφαση να κινηθεί και για τον Μουκοκό έπαιξε ρόλο για την Λίβερπουλ και η αλλαγή διάταξης στην οποία έχει καταφύγει ο Κλοπ, μια και για να παίξει μόνιμα 4-4-2 θα χρειαστεί περισσότερους επιθετικούς.