Χάουι: «Το ταξίδι μας στην Σαουδική Αραβία είναι ποδοσφαιρική απόφαση»

Ο Έντι Χάουι επέμεινε ότι το ταξίδι της Νιούκαστλ στην Σαουδική Αραβία στην μέση της σεζόν είναι μια «ποδοσφαιρική απόφαση».

Χάουι: «Το ταξίδι μας στην Σαουδική Αραβία είναι ποδοσφαιρική απόφαση»

Η Νιουκάστλ θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ για μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Αλ-Χιλάλ σε φιλικό στις 8 Δεκεμβρίου.

Είναι το δεύτερο ταξίδι τους στο κράτος του Κόλπου από τότε που το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, απέκτησε το 80 τοις εκατό των μετοχών του συλλόγου.

Το τελευταίο ταξίδι αντιμετώπισε κατηγορίες για «Sportswashing». Η Σαουδική Αραβία έχει καταδικαστεί για το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αλλά ο Χάουι είπε: «Πρώτα και κύρια, όταν κοιτάξουμε πίσω στην περσινή χρονιά, η απόφασή μας να πάμε εκεί και το όφελος που είχε για την ομάδα και τα αποτελέσματα στην επιστροφή μας ήταν πολύ καλά. Λοιπόν, πήραμε μερικές θετικές έννοιες από αυτό.

Επιστρέφοντας στο περσινό μας ταξίδι, ο καιρός ήταν πολύ καλός, οι εγκαταστάσεις ήταν πρώτης τάξεως, μπορέσαμε να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί για να δέσουμε την ομάδα και να εστιάσουμε πραγματικά τις δυνάμεις μας στη μάχη μας για να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Το ομαδικό πνεύμα ως απολογισμός αυτού του ταξιδιού ήταν πολύ, πολύ καλό. Προφανώς έχουμε αυτή τη θετική εμπειρία για να επαναλάβουμε και βοήθησε στην απόφασή μας αυτή τη φορά. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι εκεί αυτή τη στιγμή.

Πήραμε μια ποδοσφαιρική απόφαση. Είδαμε τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ποιο είναι το καλύτερο πράγμα για την ομάδα.

Το καλύτερο πράγμα για την ομάδα, πιστεύω, είναι να απομακρύνει την ομάδα όπως θα κάναμε στην προετοιμασία, μακριά από περισπασμούς, μια ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε πραγματικά τον όμιλο, να ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα με ελπίζω καλό καιρό, οπότε αυτό είναι έχουμε κάνει.

Τα καταφέραμε από ένα καθαρά ποδοσφαιρικό σκηνικό».

Η Νιούκαστλ είναι έκτη στην Premier League έπειτα από 11 αγώνες και αντιμετωπίζει την Τότεναμ την Κυριακή.