Μάντσεστερ Σίτι: Θα μιλήσει στους οπαδούς της για τα εμετικά συνθήματα για Χίλσμπορο, Χέιζελ

Η Μάντσεστερ Σίτι θα μιλήσει στους οπαδούς της για τα εμετικά συνθήματα που ακούστηκαν σχετικά με τις τραγωδίες σε Χίλσμπορο και Χέιζελ ενόψει του επόμενου αγώνα της εναντίον της Λίβερπουλ.

Μάντσεστερ Σίτι: Θα μιλήσει στους οπαδούς της για τα εμετικά συνθήματα για Χίλσμπορο, Χέιζελ

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι ακούστηκαν να τραγουδούν εμετικά συνθήματα κατά την διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στο Άνφιλντ για την τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989, που οδήγησε σε 97 ποδοσφαιρόφιλους να χάσουν τη ζωή τους.

Η Συμμαχία Υποστήριξης Επιζώντων του Χίλσμπορο επικοινώνησε με την Μάντσεστερ Σίτι για να τους ζητήσει να κάνουν δημόσια δήλωση καταδικάζοντας τα συνθήματα.

Η απάντηση από την Μάντσεστερ Σίτι ήταν: «Λυπούμαστε που διαβάζουμε ότι εσείς και άλλες οικογένειες επηρεαστήκατε από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Κυριακή, ιδιαίτερα λόγω των προσωπικών σας συνδέσεων με την τραγωδία της καταστροφής στο Χίλσμπορο.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε σθεναρά τα συνθήματα με συνειρμούς σε ποδοσφαιρικές τραγωδίες και θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις σε εκείνα τα άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα για μια τέτοια συμπεριφορά.

Παράλληλα με την καταδίκη της συμπεριφοράς αυτής της φύσης, στεκόμαστε δίπλα στους οπαδούς της Λίβερπουλ στον εορτασμό της επετείου του Χίλσμπορο κάθε χρόνο για να θυμόμαστε όσους έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, επαινούμε επίσης τις ενέργειες πολλών οργανώσεων που συνεχίζουν να εκπαιδεύουν το ευρύτερο κοινό για την τραγωδία και εκείνων που ζητούν να αναληφθεί θετική δράση μέσω της εκστρατείας Hillsborough Law.

Ενόψει της επόμενη συνάντηση μεταξύ των συλλόγων μας, θα επικοινωνήσουμε με όλα τα μέλη του εισιτηρίου διαρκείας και των αγώνων για να επαναλάβουμε ότι αυτά τα συνθήματα μίσους δεν έχουν θέση στο παιχνίδι και ζητάμε από την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας που δεν θα ασχοληθούν ποτέ με τέτοια συμπεριφορά, να φωνάξει και να αναφέρει οποιοδήποτε άτομο το επιλέξει».

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν δημοσίευσε την απάντησή της δημόσια και είπε ότι ήταν ένα ιδιωτικό email.

Επί του παρόντος, η Λίβερπουλ πρόκειται να επισκεφθεί το στάδιο Etihad για την Premier League την 1η Απριλίου 2023 ωστόσο ενδέχεται οι δύο ομάδες να τεθούν αντιμέτωπες νωρίτερα είτε για το League Cup είτε για το FA Cup.