Άστον Βίλα: Παρελθόν ο Στίβεν Τζέραρντ

Μετά την ήττα από την Φούλαμ, η Άστον Βίλα αποφάσισε να απομακρύνει τον Στίβεν Τζέραρντ από την τεχνική της ηγεσία. 

Άστον Βίλα: Παρελθόν ο Στίβεν Τζέραρντ

Η Άστον Βίλα απέλυσε τον Στίβεν Τζέραρντ μετά την ήττα από την Φούλαμ. Ο Τζέραρντ ταξίδεψε πίσω στα Μίντλαντς με το πούλμαν της ομάδας με τους παίκτες. Αναμενόταν να πει τον αποχαιρετισμό του στην ομάδα όταν επέστρεφαν στο προπονητικό τους κέντρο στο Bodymoor Heath.

Ο 42χρονος τεχνικός αποχωρεί από την Άστον Βίλα ύστερα από ένα κακό ξεκίνημα στην σεζόν που είδε τον σύλλογο των Μίντλαντς να κερδίζει μόλις δύο από τους πρώτους 11 αγώνες της Premier League.

Ο Τόμας Φρανκ της Μπρέντφορντ είναι ένας προπονητής που θαυμάζεται από το διοικητικό συμβούλιο της Άστον Βίλα και θα θεωρηθεί ως μέρος της αναζήτησης για την αντικατάσταση του Τζέραρντ.

Ο Τζέραρντ άφησε τη σκωτσέζικη Ρέιντζερς για να αναλάβει τα ηνία στην Άστον Βίλα τον Νοέμβριο του 2021. Όμως, ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας είχε οδηγήσει την ομάδα σε μόλις οκτώ νίκες σε αυτό το ημερολογιακό έτος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Άστον Βίλα δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Στίβεν για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή του και να του ευχηθούμε καλά για το μέλλον».

Μετά την πρόσφατη ισοπαλία 1-1 εναντίον απέναντι στην μαχητική Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Τζέραρντ είχε επιρρίψει ευθύνες στους «μεγάλους παίκτες» του, λέγοντας: «Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση εκεί. Έχω προκαλέσει τους επιθετικούς παίκτες να μας δώσουν περισσότερα σε αυτή την περιοχή του γηπέδου. Απλώς χρειαζόμαστε περισσότερη ποιότητα από μερικούς από τους μεγάλους παίκτες μας».

Ο Τζέραρντ είχε μεγάλη υποστήριξη στη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού. Έφερε τον Ντιέγκο Κάρλος, τον Φιλίπε Κουτίνιο, τον Λεάντερ Ντεντόνκερ, τον Μπουμπακάρ Καμαρά και τον Ρόμπιν Όλσεν, καθώς ξεκίνησε να βελτιώνει την ομάδα του.

Συνολικά κάθισε στον πάγκο της σε 40 παιχνίδια με απολογισμό 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες και τέρματα 49-52 ενώ κατά μέρο όρο μάζευε 1.18 πόντους ανά ματς.