Νεϊμάρ: «Υπέγραφα πάντα ό,τι μου έλεγε ο πατέρας μου να υπογράψω»

Ο Νεϊμάρ μιλώντας στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, όπου τη Δευτέρα (17/10) ξεκίνησε η δίκη για την φερόμενη υπεξαίρεση γύρω από τη μεταγραφή του το 2013 από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα, είπε ότι πάντα υπέγραφε ό,τι του έλεγε ο πατέρας του να υπογράψει.

Νεϊμάρ: «Υπέγραφα πάντα ό,τι μου έλεγε ο πατέρας μου να υπογράψω»

«Ο πατέρας μου ήταν πάντα υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο, ήταν πάντα υπεύθυνος για όλα αυτά. Υπογράφω ό,τι μου λέει να υπογράψω», είπε ο διάσημος Βραζιλιάνος, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά από τον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών και 10 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο, σε αυτή τη δίκη που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Νεϊμάρ διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν θυμόταν» να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας το 2011 με την Μπαρτελόνα γύρω από τη μελλοντική του μεταγραφή, που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της δίκης.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης δεν θα χρειάζεται πλέον να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει τη δίκη τις επόμενες ημέρες, αλλά θα μπορεί να μιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, αν το επιθυμεί, για μια τελευταία φορά στο τέλος της δίκης, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων είναι οι γονείς του, αλλά και οι πρώην πρόεδροι της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, για τον οποίο η εισαγγελία ζήτησε φυλάκιση πέντε ετών, και Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, καθώς και ο πρώην παράγοντας της Σάντος, Οντίλιο Ροντρίγκεζ Πίλιο. Οι άλλοι κατηγορούμενοι είναι τρία νομικά πρόσωπα, Μπαρτσελόνα, Σάντος και η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους γονείς του παίκτη για να διαχειριστεί την καριέρα του.

Η εισαγγελία κάλεσε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ να καταθέσει, ο οποίος θα παρέμβει μέσω βίντεο για να εξηγήσει πώς η μυστική συμφωνία της Μπαρτσελόνα το 2011 με τον παίκτη «επιβάρυνε» τη μεταγραφική περίοδο, εμποδίζοντας άλλους συλλόγους να παλέψουν για την απόκτησή του. Ενώ επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του είχε κάνει προσφορά 45 εκατομμυρίων ευρώ για τον Νεϊμάρ στη Σάντος, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε άμεσα στις διαπραγματεύσεις και ότι «οι παίκτες πάνε όπου θέλουν».

Η βραζιλιάνικη επενδυτική εταιρεία DIS, κάτοχος τότε του 40% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη, είναι αυτή που έφερε την υπόθεση στο δικαστήριο το 2015. Η DIS θεωρεί ότι αδικήθηκε στη μεταγραφή του επιθετικού, γιατί αν η Μπαρτσελόνα υπολόγιζε αρχικά το κόστος της στα 57,1 εκατ. ευρώ (40 εκατ. για τον Νεϊμάρ και την οικογένειά του και 17,1 για τη Σάντος), η ισπανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε στην πραγματικότητα τουλάχιστον 83 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία έλαβε 6,8 εκατομμύρια ευρώ από τα 17,1 που καταβλήθηκαν επίσημα στον βραζιλιάνικο σύλλογο, ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ και στη συνέχεια η Σάντος συμμάχησαν για να κρύψουν το πραγματικό ποσό της μεταγραφής και να την «εξαπατήσουν». Διεκδικεί αποζημίωση 35 εκατ. ευρώ, ποσό που πιστεύει ότι έχασε στην υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Νεϊμάρ υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε αντιστοιχούν, σύμφωνα με τους ίδιους, σε «νόμιμο και σύνηθες μεταγραφικό μπόνους στην ποδοσφαιρική αγορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ