Γκρίνγουντ: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετά την κατηγορία για απόπειρα βιασμού

Ο Μέισον Γκρίνγουντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Δευτέρα (17/10) ενώ κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, κακοποιητική συμπεριφορά και επίθεση.

Γκρίνγουντ: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετά την κατηγορία για απόπειρα βιασμού

Ο Γκρίνγουντ, 21 ετών, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του στην αρχή της ακρόασης. Στην συνέχεια το δικαστήριο άκουσε τις λεπτομέρειες για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η απόπειρα βιασμού λέγεται ότι συνέβη τον Οκτώβριο του 2021, η επίθεση τον Δεκέμβριο του 2021 και η ελεγκτική και καταναγκαστική συμπεριφορά μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι τρεις κατηγορίες αφορούν την ίδια γυναίκα.

Στη συνέχεια, η διαδικασία αναβλήθηκε για αργότερα το πρωί της Δευτέρας από τον περιφερειακό δικαστή Mark Hadfield, όπου θα αποφασιστεί η απόφαση σχετικά με τις ρυθμίσεις για την αποφυλάκισή του.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γκρίνγουντ εμφανίστηκε με γκρι αθλητική φόρμα Nike, λευκό μπλουζάκι και γκρι παντελόνι για τζόκινγκ, με μεγαλωμένα μαλλιά και μουστάκι.

Τον στήριζε η οικογένειά του, η οποία κάθονταν στο ακροατήριο.

Ο Γκρίνγουντ βρισκόταν υπό εγγύηση μέχρι το Σάββατο, όταν φέρεται να παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του και οι εισαγγελείς αποφάσισαν να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο επιθετικός δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις ή στους αγώνες μέχρι νεωτέρας.

Μια δήλωση του συλλόγου τον Ιούνιο ανέφερε: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει σθεναρά τη βία κάθε είδους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Μέισον Γκρινγουντ δεν θα προπονηθεί ούτε θα παίξει για τον σύλλογο μέχρι νεωτέρας».

Ο Γκρίνγουντ δεν έχει απαντήσει στους ισχυρισμούς. Έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Premier League έως το 2025.