Μάντσεστερ Σίτι: «Έδεσε» μέχρι το 2027 τον Φόντεν με νέο, «χρυσό» συμβόλαιο

Νέο πλουσιοπάροχο πενταετές συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε ο Φιλ Φόντεν.

Μάντσεστερ Σίτι: «Έδεσε» μέχρι το 2027 τον Φόντεν με νέο, «χρυσό» συμβόλαιο

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Φιλ Φόντεν, η οποία θα τον κρατήσει στην ομάδα που αγωνίζεται από μικρό παιδί μέχρι το 2027. Ο Άγγλος διεθνής γεννήθηκε στο Στόκπορτ του Ευρύτερου Μάντσεστερ και μεγάλωσε υποστηρίζοντας την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Φόντεν, του οποίου η προηγούμενη συμφωνία επρόκειτο να λήξει το καλοκαίρι του 2024, είπε: «Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο χαρούμενος είμαι που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ήμουν οπαδός της Σίτι σε όλη μου τη ζωή. Έχω προπονηθεί εδώ τόσα χρόνια και ήμουν ακόμη και ball boy. Αγαπώ τόσο πολύ αυτόν τον σύλλογο, οπότε το να ξέρω ότι θα είμαι μέρος του μέχρι το 2027 είναι καταπληκτικό.

Έχω βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και πολλά από αυτά οφείλονται στον Πεπ (Γκουαρδιόλα) και το επιτελείο του, που με καθοδηγούν κάθε μέρα στο προπονητικό πεδίο. Η συνεργασία μαζί τους μου δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ να γίνω.

Με την ομάδα που έχουμε εδώ, νιώθω ότι μπορώ να συνεχίσω να μαθαίνω και να κερδίζω τρόπαια. Αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για μένα.

Θέλω να ευχαριστήσω κάθε άτομο στη Σίτι γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα. Όλοι οι προπονητές των ακαδημιών με τους οποίους συνεργάστηκα, όλοι οι παίκτες με τους οποίους έχω παίξει και όλοι όσοι εργάζονται στα παρασκήνια. Είναι τιμή να είμαι μέρος αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου».

Ο Φόντεν δεν κοίταξε ποτέ να φύγει από τον σύλλογο, αλλά οι συνομιλίες καθυστέρησαν λόγω αλλαγών στην διοίκησή του.

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα με τη Σίτι τον Νοέμβριο του 2017, μπαίνοντας ως αλλαγή για τον Γιάγια Τουρέ σε έναν αγώνα Champions League εναντίον της Φέγενορντ.

Ο Φόντεν άρχισε σταδιακά να παίζει πιο τακτικά, καταγράφοντας 13 συμμετοχές στην Premier League το 2018-19, 23 φορές το 2019-20 και στη συνέχεια 28 φορές σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες σεζόν.

Έχει παίξει και τα εννέα παιχνίδια της Σίτι στην Premier League μέχρι στιγμής αυτή την σεζόν, σκοράροντας έξι γκολ σε αυτούς τους αγώνες.

Ο Φόντεν έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το League Cup τέσσερις φορές.