"CR7"– Ρεάλ Μαδρίτης: ο γάμος (συμφέροντος), που έγινε πόλεμος!

Η απουσία του Πορτογάλου από τα βραβεία της UEFA, όσα είπε το περιβάλλον του για τον Μόντριτς, αλλά κι η αντίδραση του κοινού του «Μπερναμπέου» δείχνουν πως οι δεσμοί έχουν διαρραγεί.

"CR7"– Ρεάλ Μαδρίτης: ο γάμος (συμφέροντος), που έγινε πόλεμος!

Τα γραπτά «μένουν» έλεγαν οι Λατίνοι, αλλά είναι πιο...εύγλωττες οι πράξεις.

Όσοι «έμειναν» στο μήνυμα αποχαιρετισμού, που έστειλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης και τον «οργανισμό», εν γένει, των Καστιγιάνων -όπου ευχαριστούσε κοινό, συμπαίκτες και διοίκηση για τα 9 χρόνια στην Ισπανική πρωτεύουσα– ίσως έχει την ψευδαίσθηση ότι το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν «βελούδινο».

Πόρρω απέχει από την πραγματικότητα κάτι τέτοιο.

Η σχέση τους, που, έτσι κι αλλιώς είχε μπόλικα σκαμπανεβάσματα, είναι πλέον στα...βράχια, όπως αποδείχθηκε, τις προάλλες, στο Μονακό.

Εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο έλαμψε δια της...απουσίας του!
Με τις πρακτικές του Ίβηρα, σε παρόμοιες εκδηλώσεις, γνωστές, έγινε αντιληπτό, αφού δεν ενεφανίσθη, ότι δεν θα κατακτήσει το βραβείο της UEFA.

Ήταν, άλλωστε, συχνό φαινόμενο, τα προηγούμενα χρόνια, ο «CR7» ν’ αποφεύγει να βρίσκεται στο κοινό που χειροκροτούσε τις απονομές βραβείων του Λιονέλ Μέσι.

Το υπερμεγέθες «ΕΓΩ» του (εκείνο που τον οδήγησε στην, αμετροεπή, δήλωση ότι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών...) δεν του το επέτρεπε.

Όμως την περασμένη Πέμπτη δεν υπήρχε παρόμοιος φόβος.

Ο... επάρατος Αργεντινός δεν ήταν στην 3αδα των υποψηφίων κι ο Πορτογάλος ήξερε ότι αυτό θα κατέληγε στον Λούκα Μόντριτς.

Όπως κι ο Σαλάχ, που, όμως, ήταν εκεί…

Ούτε ότι πήρε το βραβείο του καλύτερου επιθετικού, ούτε όσα έκανε ο Κροάτης στο Μουντιάλ, ούτε το ότι μοιράζονταν τα ίδια αποδυτήρια τα προηγούμενα 6 χρόνια (και τον είχε βοηθήσει να πάρει άλλα έπαθλα…), συνυπολογίστηκαν από τον "CR7", ώστε να παραστεί.

Το έλλειμα μεγαλοψυχίας κι η αποστροφή για τον Φλορεντίνο Πέρεθ

Αν ήταν μόνο η απουσία του θα ακούγονταν, τα γνωστά, περί ελλείματος μεγαλοψυχίας και το θέμα θα έληγε.

Όμως ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, δήλωσε ότι είναι «γελοίο» που το βραβείο κατέληξε στον Μόντριτς υπενθυμίζοντας τα 15 γκολ του συμπατριώτη του.

Υποτεθείσθω ότι ο «σούπερ μάνατζερ» δεν συννενοήθηκε με τον κορυφαίο (μαζί με τον Μουρίνιο) πελάτη του κι ενήργησε αυτοβούλως.

Δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό κάτι ανάλογο και για την, αδερφή του «CR7», Κάτια Αβέϊρο. Γνωστή για τα διαδικτυακά της... ξεκατινιάσματα κατά του Μέσι, παρέθεσε αριθμούς που υποστήριζαν ότι η επιλογή του Κροάτη ήταν λανθασμένη.

Επιπρόσθετα, ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, χαρακτήρισε, την μη απονομή στον Κριστιάνο, «αιτία βαθίας θλίψης».

Παρότι τα διαπιστευτήρια, της υποψηφιότητας, του «CR7» ήταν με άλλη φανέλα, ενώ περιλάμβαναν κι επιτεύγματα εναντίον των «μπιανκονέρι»!

Ενδεχoμένως στο πολυσέλιδο συμβόλαιο των δύο πλευρών να περιλαμβάνεται κ όρος δημόσιας στήριξης της Γιουβέντους στον παίκτη...

Την οποία, άλλωστε, απήλαυσε στην Μαδρίτη, αποτελώντας «αντίπαλο δέος», επικοινωνιακά κι αγωνιστικά, του Μέσι και της Μπαρτσελόνα.

Όμως κι εκεί υπήρχαν τριβές.

Δεν ήταν λίγες φορές που ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μέχρι το 2013, όταν πήρε την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα» ως παίκτης της Ρεάλ, είχε κατηγορήσει τον σύλλογο για ελλειματική, επικοινωνιακή, υποστήριξη, συγκρίνοντας την μ’ εκείνη της Μπάρτσα στον Αργεντινό.

Αυτά και το μηδενικό του «δέσιμο» με την ομάδα, εκφραζόμενο μ’ αποχή στους πανηγυρισμούς των γκολ των υπολοίπων, είχε αποτέλεσμα να γιουχαριστεί, πολλάκις, από το κοινό των «μερένγκες».

Η κοινή πορεία Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσε «γάμο συμφέροντος». Για αμφότερους.

Για τους «μερένχες» γιατί είχαν να επιδείξουν εκείνον και τα επιτεύγματα του σε μια δύσκολη περίοδο, που η υφήλιος ασχολούνταν με το «φαινόμενο Μπαρτσελόνα» και για τον ίδιο, που βρήκε το καλύτερο «όχημα» για την επίτευξη των υπέρμετρων προσωπικών φιλοδοξιών του.

Έτσι, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ αρνήθηκε να τον φέρει στα μισθολογικά επίπεδα του Μέσι (40 εκ. ευρώ ετησίως) έγινε εχθρός του.

Δεύτερα μετά το φινάλε του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κίεβο, λοιπόν, προανήγγειλε την αποχώρηση του.

Στο Μονακό δεν πήγε για να μην «τρακάρει» τον πρώην εργοδότη του, που του έθιξε τον εγωισμό.
Τα νεύρα του «CR7» παραδέχθηκε ο νέος του προπονητής Μαξ Αλέγκρι (και δεν είναι μόνο γιατί μετά από 3 αγωνιστικές στο Καμπιονάτο δεν έχει σκοράρει...) κι ίσως έφτασε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, μαθαίνοντας ότι το κοινό, των πρώην «πιστών» του, στο «Μπερναμπέου» -παίρνοντας την «σκυτάλη» από τον Σέρχιο Ράμος, που ευχήθηκε να πάρει και το κορυφαίο ποδοσφαιρικό βραβείο- υποδέχθηκε τον Μόντριτς με το σύνθημα «Λουκίτα για την «Χρυσή Μπάλα»!