Άρσεναλ: Αποθέωσε τον Μαρτινέλι ο Αρτέτα

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, εξήρε την πρόοδο του 21χρονου επιθετικού Γκάμπριελ Μαρτινέλι μετά την νίκη με 3-2 επί της Λίβερπουλ την Κυριακή που επέστρεψε την ομάδα του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Άρσεναλ: Αποθέωσε τον Μαρτινέλι ο Αρτέτα

Ο Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ σε λιγότερο από ένα λεπτό, πριν δώσει ασίστ στον Μπουκάγιο Σάκα στον χρόνο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε δύο φορές, αλλά ένα πέναλτι του Σάκα χάρισε στην Άρσεναλ μια σημαντική νίκη απέναντι σε αντιπάλους με τους οποίους έχει δυσκολευτεί ιστορικά.

Μιλώντας στο Sky Sports, ο Αρτέτα είπε: «Όταν βλέπεις πού βρίσκεται πριν από ένα χρόνο, από όταν έπαιξε εναντίον της Μπρέντφορντ μέχρι εκεί που είναι σήμερα, είναι εκπληκτικό, αλλά είναι η επιθυμία του να προπονείται σκληρά κάθε μέρα.

Είναι εφιάλτης να παίζεις εναντίον του και ξέρουμε ότι έχουμε μια πραγματική απειλή μπροστά».

Επίσης, έπλεξε το εγκώμιο του Σάκα μετά το νικητήριο πέναλτι του νεαρού, με τον επιθετικό να έχει χάσει το κρίσιμο πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Ο Αρτέτα είπε: «Προπονείται κάθε μέρα, αλλά είναι διαφορετικό στην προπόνηση όταν τον πιέζουμε μέχρι σήμερα, αλλά τα εύσημα στο αγόρι, ειδικά με αυτό που συνέβη πριν από έναν χρόνο».

Αν και η Λίβερπουλ εντυπωσίασε για μεγάλα διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου, ο Αρτέτα μίλησε επίσης για το πώς προσαρμόστηκε η ομάδα του. «Υπήρξαν πολλές στιγμές και η απειλή που έχουν μπορεί να σε ανοίξει, αλλά δείξαμε μεγάλη ψυχραιμία και χαρακτήρα», εξήγησε.

«(Η συζήτηση για την ομάδα του ημιχρόνου) ήταν ζωηρή, αλλά θέλαμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και να τους πούμε ότι το παιχνίδι ήταν εκεί για να το πάρουμε. (Στο δεύτερο ημίχρονο) η οργάνωση ήταν καλύτερη, ο χρόνος του πρέσινγκ, κερδίζαμε κάθε δεύτερη μπάλα. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος».

Ο επόμενος αγώνας της Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι κόντρα στην Λιντς Γιουνάιτεντ την ερχόμενη Κυριακή (16/9).