Μέσι: «60αρης» στα γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ!

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Νις με 2-1, χάρη σ' ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ. Το 60ο της καριέρας του που τον φέρνει στην 8η θέση με τους σπεσιαλίστες στα χρονικά του αθλήματος!

Μέσι: «60αρης» στα γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ!

Μετά το γκολ μ' απευθείας χτύπημα φάουλ με το οποίο προσυπέγραψε τη φιλική νίκη της Εθνικής Αργεντινής επί της Τζαμάικα (3-0) ο Λιονέλ Μέσι ξανασκόραρε μ' αυτόν τον τρόπο ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση (2-1) της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Νις για την 8η αγωνιστική της Ligue 1

Aυτό το γκολ - φάουλ (που άφησε άναυδο τον Σμάιχελ...) ήταν το 60ο της καριέρας του Αργεντινού υπερπαίκτη, αλλά και πρώτο του στους Παριζιάνους!

Σε συλλογικό επίπεδο είχε να σκοράρει έτσι από τον Μάη του 2021. Φορώντας τα «μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα

Με 60 γκολ από φάουλ είναι 8ος στα χρονικά του αθλήματος και οι επόμενοι στόχοι του είναι οι Ζίκο και Ντιέγκο Μαραντόνα (62 αμφότεροι).

Η κορυφή της λίστας ανήκει εδώ και χρόνια στον (μίστερ-φάουλ) Ζουνίνιο Περναμπουκάνο που τερμάτισε την καριέρα του με απολογισμό 77 απευθείας φάουλ, ενώ ακολουθούν οι Πελέ (70), Λεγκροτάλιε (66), Ροναλντίνιο (66) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (65).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται δύο πίσω από τον Μέσι, με 58, έχοντας πετύχει τα μισά από όσα ο «ψύλλος» τα τελευταία έντεκα χρόνια (28 έναντι 56).