La Liga: «Καθάρισε» με Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα στην Μαγιόρκα (1-0)

Πέρασε από τη Μαγιόρκα η Μπαρτσελόνα (1-0), πέρασε και προσωρινά πρώτη στη βαθμολογία και τώρα «βλέπει»...Ίντερ. Στα εννιά γκολ έφτασε ο Λεβαντόφσκι, ρεκόρ ο Τερ Στέγκεν.

La Liga: «Καθάρισε» με Λεβαντόφσκι η Μπαρτσελόνα στην Μαγιόρκα (1-0)

Στην κορυφή της La Liga πέρασε - έστω και προσωρινά - η Μπαρτσελόνα επικρατώντας της Μαγιόρκα με 1-0 (έκτη σερί νίκη), περιμένοντας το παιχνίδι της Ρεάλ με την Οσασούνα, αλλά και διατηρώντας ούτως ή άλλως καλό κλίμα ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με την Ίντερ στο Μιλάνο (4/10) για το Champions League.

Στο «Visit Mallorca Estadi» μπροστά σε 18.000 θεατές η Μπαρτσελόνα είχε την απόλυτη υπεροχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, συντριπτική διαφορά στην κατοχή μπάλας, αλλά όχι αντίστοιχη απόσταση σε αριθμό φάσεων στο πρώτο μέρος. Ούτε και γενικά καλή απόδοση, κάθε άλλο. Βρήκε όμως το γκολ για το προβάδισμα αρκετά νωρίς, στο 21', με το ένατο φετινό τέρμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ο οποίος με δεξί σουτ αξιοποίησε την ασίστ του Άνσου Φάτι. Σε φάση με δημιουργική συμμετοχή από τον Τζόρντι Άλμπα.

H Μαγιόρκα είχε ευκαιρίες με τον Μουρίκι τόσο στο τέλος του πρώτου μέρους όσο και στις αρχές της επανάληψης με τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν να είναι σε ετοιμότητα, όπως είχε κάνει και στο 35' σε προσπάθεια του Κόστα. Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του με 500 λεπτά χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, παρότι παραλίγο να συμβεί από δικό του λάθος προς το τέλος του αγώνα. Ο Τσάβι είδε την ομάδα του να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο όσο περνούσε η ώρα, ενώ ο Χαβιέρ Αγκίρε εμπιστευόταν το σχήμα του όσο ήταν μέσα στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Η ομάδα του είχε φάσεις στα τελευταία λεπτά, όπως φυσικά και η Μπαρτσελόνα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με: Τερ Στέγκεν, Μπαλντέ, Πικέ, Κρίστενσεν, Άλμπα (80' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Κεσί (67' Πέδρι), Γκάβι, Φάτι (67' Ραφίνια), Ντεμπελέ (80' Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία 4-0

(10’ Ι. Γουίλιαμς, 17’ Σανσέτ, 62’ Ν. Γουίλιαμς, 84’ πέν. Βέσγκα)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Κάντιθ-Βιγιαρεάλ 0-0

Χετάφε-Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-3

(29’ Μαγιοράλ, 31’ Σουάρες-20’, 37’ Λεόν, 49’ Πλάνο)

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

(29' Γιορέντε, 58' Μοράτα)

Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 0-1

(21' Λεβαντόφσκι)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Εσπανιόλ-Βαλένθια (15:00)

Θέλτα-Μπέτις (17:15)

Χιρόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα (22:00)

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου

Ράγιο Βαγιεκάνο-Έλτσε (22:00)

Η βαθμολογία