Άρσεναλ-Τότεναμ 3-1: Κόκκινο το ντέρμπι του Λονδίνου

Η Άρσεναλ συνέχισε τις πολύ καλές της εμφανίσεις και επικράτησε με σκορ 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου σε ένα ματς που ήταν πολύ καλή καλύτερη από την αντίπαλο της.

Άρσεναλ-Τότεναμ 3-1: Κόκκινο το ντέρμπι του Λονδίνου

Από εκεί που σταμάτησε συνεχίζει η Άρσεναλ και με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα κυριάρχησε στο ντέρμπι του Λονδίνου επικρατώντας με σκορ 3-1 της Τότεναμ.

Οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν την έβδομη νίκη τους σε οχτώ παιχνίδια της φετινής Premier League και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αρτέτα προηγήθηκε στο 20' με τον Πάρτεϊ, ενώ η Τότεναμ κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Κέιν. Το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το σκηνικό ήταν διαφορετικό στην επανάληψη.

Η Άρσεναλ βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο 49' με τον Ζέσους και στο 62' η Τότεναμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Έμερσον. Στο 67' ο Τζάκα πέτυχε και τρίτο γκολ για τους «κανονιέρηδες». Το συγκρότημα του Αρτέτα ήταν πολύ καλύτερο και θα μπορούσε να έχει πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά αυτό δεν συνέβη χάρη στον Γιορίς. Γενικά η Τότεναμ είχε πολύ κακή εικόνα στην επανάληψη και παραδόθηκε πολύ γρήγορα στις ορέξεις της Άρσεναλ.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 8ης αγωνιστικής

Σάββατο (1/10)

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1

20' Πάρτεϊ, 49' Ζεσούς, 67' Τζάκα - 31' πεν. Κέιν

17.00: Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ, Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι, Φούλαμ – Νιουκάστλ, Λίβερπουλ – Μπράιτον, Σαουθάμπτον – Έβερτον

19.30: Γουέστ Χαμ – Γουλβς

Κυριακή (2/10)

16.00: Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18.30: Λιντς – Άστον Βίλα

Δευτέρα (3/10)

22.00: Λέστερ – Νότιγχαμ Φόρεστ

Η βαθμολογία