Κλοπ: «Όποια ομάδα και να προπονούσα θα υπέγραφα τον Αλεξάντερ-Άρνολντ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι θα επέλεγε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ σε όποια ομάδα του κόσμου και να ήταν προπονητής.

Κλοπ: «Όποια ομάδα και να προπονούσα θα υπέγραφα τον Αλεξάντερ-Άρνολντ»

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σε κανέναν από τους αγώνες του Nations League της Αγγλίας κατά την διάρκεια της διεθνούς διακοπής και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Γερμανία.

Αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι ο δεξιός μπακ είναι η πρώτη επιλογή για μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ που διεκδικούσε συνεχώς μεγάλες διακρίσεις τις τελευταίες σεζόν. Ο Σάουθγκεϊτ ισχυρίστηκε ότι ο Κίεραν Τρίπιερ, ο οποίος έμεινε τον πάγκο, έχει «πιο ολοκληρωμένο» παιγνίδι από τον 23χρονο αυτή την στιγμή.

Εντούτοις, ο Γιούργκεν Κλοπ με την σειρά του τόνισε πως ο Αλεξάντερ-Άρνολντ θα ήταν μια «εύκολη επιλογή» γι 'αυτόν - ανεξάρτητα από το ποια ομάδα διαχειριζόταν.

«Υπάρχουν ιστορίες εκεί έξω όλη την ώρα που μιλούν για αυτόν και λένε ότι δεν είναι καλός αμυντικός, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», συνέχισε ο Κλοπ.

«Είναι καλός αμυντικός, δεν υπερασπίζεται πάντα καλά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό είναι που δουλεύουμε, είναι νεαρός παίκτης, είναι 23.

Υπάρχει χώρος για βελτίωση, σίγουρα, αλλά το συζητάμε μόνο στο επίπεδο που το συζητάμε γιατί η επιθετική του επίδραση είναι τόσο ακραία για εμάς, που θα μπορούσε να είναι για κάθε ομάδα στον κόσμο.

Η άποψή μου, είναι μια εύκολη επιλογή. Όποια ομάδα κι αν προπονούσα αυτή την στιγμή, θα τον υπέγραφα γιατί είναι εξαιρετικός.

Είναι πάντα εξαιρετικός; Οχι.

Τα υπόλοιπα τώρα είναι ότι είναι δουλειά του Γκάρεθ να βρει ομάδα και η Αγγλία είναι προφανώς ευλογημένη με πολλούς πολύ ταλαντούχους παίκτες σε παρόμοια θέση και είναι δύσκολο να τους παρατάξεις όλους μαζί.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να λειτουργήσει, ο Ρις Τζέιμς μπορεί να παίξει σε τριάδα πίσω και αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν θέσεις.

Το μόνο πράγμα που μπορώ πραγματικά να πω είναι ότι το βλέπω διαφορετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ή λάθος.

Για τον Τρεντ, επέστρεψε και αποδέχεται την απόφαση του προπονητή γιατί καταλαβαίνει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, είναι ένα εξαιρετικά έξυπνο παιδί. Ως παίκτης δεν μπορείς ποτέ να κάνεις περισσότερα από το να προσφέρεις ό,τι μπορείς να προσφέρεις.

Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει ένας τύπος που αποφασίζει αν είναι αρκετά καλός ή όχι και αυτός είναι ο προπονητής. Εδώ, τις περισσότερες φορές συμβαίνει να επιλέγεται και για την Αγγλία, προφανώς, όχι».

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Μπράιτον το Σάββατο (1/10, 17:00, Novasports Premier League).