Παβάρ: «Στην καραντίνα διαγνώστηκα με κατάθλιψη»

Ο Μπέντζαμιν Παβάρ «άνοιξε την καρδιά του» μιλώντας για την μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη κατά την διάρκεια της καραντίνας. 

Παβάρ: «Στην καραντίνα διαγνώστηκα με κατάθλιψη»

Η έξαρση του κορωνοϊού και η καραντίνα που ακολούθησε άνοιξε βαθιές πληγές σε πολλούς ανθρώπους. Ένας από αυτούς ήταν και ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Μπέντζαμιν Παβάρ, όπως αποκάλυψε στην γαλλική «Equipe».

Συγκεκριμένα, η παρουσία του σε μια ξένη χώρα χωρίς συντροφιά τον έκλεισε στον εαυτό του, όμως με τον χρόνο κατάφερε να ανταπεξέλθει και να αφήσει πίσω του εκείνη την τραυματική περίοδο.

Αναλυτικά η κατάθεση ψυχής του Παβάρ:

«Ήταν δύσκολο για όλους και φυσικά και για μένα. Να είμαι μόνος σε μια ξένη χώρα, πραγματικά δεν ήμουν καλά. Κάτι πήγαινε λάθος στο κεφάλι μου. Στην αρχή λες στον εαυτό σου ότι δεν είναι τίποτα, ότι θα περάσει. Άλλα όταν βλέπεις ότι επιμένει, ότι πας στις προπονήσεις και δεν μπορείς ούτε να χαμογελάσεις, πρέπει κάτι να κάνεις. Σηκωνόμουν και δεν είχα όρεξη.

Προσπάθησα να μείνω απασχολημένος, να μαγειρεύω, να βλέπω σειρές. Αλλά το Netflix σου φτιάχνει τη διάθεση για δυο λεπτά. Δεν μου αρέσει η λέξη καταθλιπτικός, αλλά έτσι ήμουν. Έγινα άλλος άνθρωπος μετά από αυτή την εμπειρία, με άλλαξε. Ήμουν μόνος όπως πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά κατάφερα να αφήσω πίσω αυτές τις δύσκολες στιγμές».