Μάτιτς: Δεν συμμερίζεται τις κριτικές κατά του Χάρι Μαγκουάιρ

Ο Νεμάνια Μάτιτς υπερασπίστηκε τον πρώην συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, περιγράφοντας την κριτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον Άγγλο διεθνή ως «καταστροφή».

Μάτιτς: Δεν συμμερίζεται τις κριτικές κατά του Χάρι Μαγκουάιρ

Ο Χάρι Μαγκουάιρ πέρασε μια δύσκολη περίοδο φόρμας και πρόσφατα αποχώρησε από τον νέο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χάαχ, αφού ήταν μέρος μιας άμυνας που δέχθηκε έξι γκολ σε δύο ήττες στην Premier League από Μπράιτον και Μπρέντφορντ.

Ο Άγγλος διεθνής αποδοκιμάστηκε από ορισμένους φιλάθλους στην προετοιμασία και η νέα κλήση του για στην Αγγλία παρά τις κακές εμφανίσεις του στην Γιουνάιτεντ προκάλεσε νέα αντίδραση.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επέμεινε ότι ο Μαγκουάιρ παραμένει «σημαντικός παίκτης», αλλά ο 29χρονος δέχθηκε περισσότερη διαδικτυακή κριτική, αφού η Αγγλία γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Ιταλία που την καταδίκασε σε υποβιβασμό στην League B του Nations League.

Ο Μάτιτς, ο οποίος αποχώρησε από την Γιουνάιτεντ για την Ρόμα το καλοκαίρι μετά από πέντε χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, παραδέχτηκε ότι πονούσε βλέποντας τον πρώην συνάδελφό του να στοχοποιείται:

«Αυτό που του κάνουν οι άνθρωποι είναι καταστροφή», είπε ο Μάτιτς σε συνέντευξή του στους Times.

«Όλα πρέπει να έχουν όρια και μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχουν τη δική τους ζωή, επομένως πρέπει απλώς να γράφουν άσχημα πράγματα για κάποιον άλλο».

Ο Μάτιτς επανενώθηκε με τον πρώην προπονητή της Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρόμα και παραδέχτηκε ότι χρειαζόταν ελάχιστα λεπτά για να δεχτεί μια «νέα πρόκληση» μετά από μια άθλια σεζόν 2021-22 στο Ολντ Τράφορντ που είδε τη Γιουνάιτεντ να καταγράφει τους χαμηλότερους βαθμούς υπό τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και μετά τον Ραλφ Ράνγκνικ.

«Όταν τα πράγματα δεν πάνε στη σωστή κατεύθυνση, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι εκεί, είναι δύσκολο. η πίεση είναι τεράστια και φυσικά κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις», είπε ο Μάτιτς για την τελευταία του σεζόν στη Γιουνάιτεντ, κατά την οποία έκανε μόλις 16 συμμετοχές ως βασικός στην Premier League.

«Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση γιατί δεν ξεκίνησα ποτέ να παίζω ποδόσφαιρο για χρήματα, ήταν επειδή μου άρεσε να είμαι στο γήπεδο.

Ήθελα να παίξω περισσότερο, οπότε μόλις έλαβα την κλήση από τον Ζοσέ (Μουρίνιο), ήμουν σίγουρος ότι πήρα τη σωστή απόφαση».

Ερωτηθείς για την πρώτη του εντύπωση από τον Τεν Χάαχ, ο Μάτιτς πρόσθεσε: «Βλέπω τον τρόπο που θέλει να παίξει και νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος».