Ντε Τζέρμπι για την φιλοσοφία του στην Μπράιτον: «Μπορούμε να ελέγξουμε περισσότερο τα παιγνίδια»

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θέλει η Μπράιτον να ελέγχει τα παιγνίδια περισσότερο από ό,τι επί Γκρέιαμ Πότερ.

Ντε Τζέρμπι για την φιλοσοφία του στην Μπράιτον: «Μπορούμε να ελέγξουμε περισσότερο τα παιγνίδια»

Ο νέος προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι επαίνεσε τη δουλειά του προκατόχου του, Γκρέιαμ Πότερστο «Amex Stadium» και μοιράζεται την πεποίθησή του στο στυλ που βασίζεται στην κατοχή, αλλά ο 43χρονος Ιταλός πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Ο Ντε Τζέρμπι, μιλώντας μέσω διερμηνέα στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό συγκρότημα του συλλόγου στο Λάνσινγκ νωρίτερα σήμερα, είπε: «Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς δούλευε ο Γκρέιαμ (σ.σ. Πότερ), αλλά εκ πρώτης όψεως κατά την γνώμη μου μου αρέσει πολύ περισσότερο να ελέγχετε το παιγνίδι.

Δεν ξέρω αν έχει την ίδια ιδέα ή όχι, αλλά ένα από τα πράγματα για αυτήν την ομάδα μπορεί να είναι να ελέγχει πολύ περισσότερο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε καλή δουλειά εδώ».

Ο Πότερ οδήγησε την Μπράιτον στην ένατη θέση στην Premier League την περασμένη σεζόν και στην τέταρτη θέση στον πίνακα μετά από έξι αγώνες αυτή τη σεζόν, πριν φύγει για την Τσέλσι πριν από 12 ημέρες.

Ο Ντε Τζέρμπι είπε: «Ο Πότερ έκανε εξαιρετική δουλειά, όλοι ξέρουν τι έκανε τον Πότερ εδώ, αλλά εγώ δεν είμαι Πότερ. Έχουμε πολλά κοινά πράγματα, αλλά δεν μιλάω για τον τρόπο που παίζουμε, μιλάω για τις αρχές και τη νοοτροπία.

Έτσι, αν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία και αυτές τις αρχές, θα προσπαθήσω να φέρω εδώ τη σαφή ιδέα μου χωρίς να κάνω πολλές μεγάλες αλλαγές».