Ατλέτικο Μαδρίτης: Καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα κατά Βινίσιους (vid)

Ανακοίνωση για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της σε βάρος του Βινίσιους εξέδωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Καταδίκασε τα ρατσιστικά συνθήματα κατά Βινίσιους (vid)

Οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης αποκάλεσαν τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, ως μαϊμού, πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης, με σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να καταδικάζει αυτή τη ρατσιστική συμπεριφορά.

Η διοίκηση του συλλόγου δεν άργησε να πάρει επίσημη θέση, καθώς με ανακοίνωση της αφενός καταδικάζει τη συμπεριφορά αυτή, αφετέρου ξεκαθαρίζει πως θα συνεργαστεί με την αστυνομία για την ανεύρεση των εμπνευστών αυτής της κίνησης με σκοπό να αποκλειστούν διά βίου από την κοινότητα της Ατλέτικο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτά τα συνθήματα προκαλούν τρομερή αποστροφή και αγανάκτηση. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν οπαδό να κρύβεται πίσω από τα χρώματα της ομάδας μας και να εκφέρει προσβολές ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης. Στην Ατλέτικο δείχνουμε μηδενική ανοχή στον ρατσισμό.

Η αφοσίωσή μας στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας είναι ολική και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε. Γι' αυτό και έχουμε επικοινωνήσει ήδη με τις αρχές και προσφέρουμε την πλήρη συνεργασία μας στην έρευνα του συμβάντος που έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο. Ζητάμε την αναγνώριση των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση αποβολή τους από τον σύλλογο»
.