Τσιμίκας: Κερδίζει κατά κράτος τον Ρόμπερτσον στην μεταξύ τους σύγκριση την φετινή σεζόν

Οι εμφανίσεις του Κώστα Τσιμίκα έχουν κάνει τον Ρόμπερτσον να νιώθει την θέση του στην ενδεκάδα να απειλείται για πρώτη φορά από όταν καθιερώθηκε στο «Άνφιλντ».

Τσιμίκας: Κερδίζει κατά κράτος τον Ρόμπερτσον στην μεταξύ τους σύγκριση την φετινή σεζόν

Ο Κώστας Τσιμίκας μετά τις 26 συμμετοχές του την περσινή σεζόν με την φανέλα της Λίβερπουλ, έχει αγωνιστεί φέτος στα έξι από τα οκτώ ματς των κυπελλούχων Αγγλίας σε Premier League και UEFA Champions League.

Μάλιστα, ο άλλοτε φουλ-μπακ του Ολυμπιακού είναι μπροστά από τον... ομόλογό του και βασικό γρανάζι της μηχανής του Γιούργκεν Κλοπ την τελευταία πενταετία, Άντι Ρόμπερτσον σε δύο πολύ σημαντικές στατιστικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο Τσιμίκας έχει κατά μέσο όρο 5.44 ενέργειες που οδηγούν σε τελική ανά 90 λεπτά, αριθμός υπερδιπλάσιος των 2.44 του Ρόμπερτσον. Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας οπισθοφύλακας έχει κατά μέσο όρο 1.34 ενέργειες που οδηγούν σε γκολ ανά 90 λεπτά με τον Σκωτσέζο διεθνή να μετρά μόλις 0.22.

Μάλιστα, οι δύο ταλαντούχοι μπακ μετρούν από τρεις ασίστ την φετινή σεζόν, με την διαφορά πως ο Ρόμπερτσον έχει παίξει 589 λεπτά ενώ ο Τσιμίκας μόλις 221'.

Έτσι, ο Ρόμπερτσον για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκε στην Λίβερπουλ βλέπει την θέση του στα βασικά πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ να απειλείται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τσιμίκας έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει βασικός στο ματς με την Μπράιτον (1/10) ακόμη και εάν ο Ρόμπερτσον έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Απολαύστε την ασίστ του Τσιμίκα στον Μάτιπ στο πιο πρόσφατο ματς της Λίβερπουλ: