Πογκμπά: Του δόθηκε αστυνομική προστασία στην Ιταλία

Ο Πολ Πογκμπά έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία στην Ιταλία.

Πογκμπά: Του δόθηκε αστυνομική προστασία στην Ιταλία

Ο Πολ Πογκμπά έχει πέσει θύμα φερόμενης απόπειρας εκβιασμού τους τελευταίους μήνες. Ο αδερφός του, Ματίας Πογκμπά, δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα, υποστηρίζοντας ότι παραλίγο να πεθάνει εξαιτίας του Γάλλου διεθνούς, προσθέτοντας ότι «είπε ψέματα στην αστυνομία» και «προσποιούνταν» τον αθώο.

Μια επακόλουθη δήλωση που κυκλοφόρησε εκ μέρους του Πολ έγραφε: «Δυστυχώς, οι πρόσφατες αναρτήσεις του Ματίας Πογκμπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν έκπληξη και ακολουθούν άλλες προσπάθειες για παρατεταμένη περίοδο να επιδιώξουν να εκβιάσουν τον Πολ Πογκμπά.

Τα γεγονότα αναφέρθηκαν στην ιταλική και γαλλική αστυνομία πριν από ένα μήνα και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια για τις τρέχουσες έρευνες».

Οι αναφορές του Σαββατοκύριακου ανέφεραν ότι στον Ματίας είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο δικηγόρος του Ματίας Γιασίν Μπουζρού μίλησε στην Le Monde, επισημαίνοντας πως: «Αμφισβητούμε αυτήν την απόφαση και θα γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο κ. Πογκμπά θα αποφυλακιστεί γρήγορα».

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ότι ο Πολ είχε λάβει αστυνομική προστασία στην Ιταλία, όπου αγωνίζεται για τη Γιουβέντους της Serie A. Εννοείται ότι έτσι είναι.

Ο Πολ Πογκμπά αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας, αφού δεν έχει πάρει αγωνιστικά λεπτά για την Γιουβέντους μετά την καλοκαιρινή μετακόμισή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 29χρονος ελπίζει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα έχει συνέλθει εγκαίρως από την επέμβαση.