Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση στην Χαμραουϊ

Η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», αποκάλυψε την έκθεση έρευνας της δικαστικής αστυνομίας των Βερσαλλιών, που ενοχοποιεί την Αμινάτα Ντιαλό, στην υπόθεση για την επίθεση, στην πρώην συμπαίκτριά της, στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κεϊρά Χαμραουϊ.

Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση στην Χαμραουϊ

Κατηγορούμενη και προφυλακισμένη, για την επίθεση που συνέβη στις 4 Νοεμβρίου 2021, στην περιοχή Σατού, η Ντιαλό αποτελεί αντικείμενο των νέων αποκαλύψεων της «Le Parisien», που βασίζονται στην έρευνα της δικαστικής αστυνομίας των Βερσαλλιών (BRB).

Η BRB κάνει λόγο για «αργή ψυχολογική μετατόπιση που έχει γίνει, θα λέγαμε, παθολογική» για την Ντιαλό. «Ετσι έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι η Αμινάτα Ντιαλό, έτρεφε πραγματικό μίσος εναντίον της Χαμραουϊ, την οποία θεωρούσε εμπόδιο στην δική της αθλητική καριέρα».

Οι ερευνητές, παρατήρησαν την «βαθιά ζήλια» της Ντιαλό για την Χαμραουϊ, ψάχνοντας στα δύο τηλέφωνα της, όπου εμφανίζονται μηνύματα μίσους, που εστάλησαν σε ένα μυστηριώδες έμπιστο πρόσωπο με το παρατσούκλι «Jaja»: «Θα γίνω ξεδιάντροπη τώρα! Εύχομαι σε όλους κακή τύχη, χρειάζομαι μόνο τους συγγενείς μου».

Στις 14 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες που συμμετείχαν στην επίθεση. Ανάμεσά τους, ο ένας, που ονομάζεται «ο μικρός» και κατηγορείται από τους άλλους τρεις, παραδέχεται ότι έλαβε την αποστολή να επιτεθεί στην Χαμραουϊ και να την πλήξει σωματικά, έναντι 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο πραγματικός υπαίτιος του ξυλοδαρμού με σιδερένια ράβδο είναι στην πραγματικότητα ένας πέμπτος άνδρας, τον οποίο κανείς δεν θέλει να καταγγείλει φοβούμενος αντίποινα. Πρόκειται για ύποπτο, ο οποίος θα μπορούσε να συνδεθεί με το οργανωμένο έγκλημα.

Ωστόσο, ούτε ο ενδιάμεσος, που ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τους επιτιθέμενους κατά την διάρκεια της αποστολής, δεν έχει εντοπισθεί και σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να είναι «συγγενής της Αμινάτα Ντιαλό».