Μπράιτον: Ανακοίνωσε Ντε Τσέρμπι ως αντικαταστάτη του Πότερ

Η Μπράιτον διόρισε τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ως τον νέο της προπονητή.

Μπράιτον: Ανακοίνωσε Ντε Τσέρμπι ως αντικαταστάτη του Πότερ

Η Μπράιτον ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας ενώ αναμένεται η άδεια εργασίας.

Ο Ντε Τσέρμπι ήταν η πρώτη επιλογή της Μπράιτον από την αρχή και δεν μίλησαν με κανέναν άλλο.

Πριν από το ραντεβού του, ο 43χρονος είχε συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη της Μπράιτον, Τόνι Μπλουμ, τον διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Μπάρμπερ και τον τεχνικό διευθυντή Ντέιβιντ Γουέιρ.

Κατά την άφιξη του Ντε Τσέρμπι, ο Μπλουμ είπε: «Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που ο Ρομπέρτο ​​συμφώνησε να γίνει ο νέος μας προπονητής. Οι ομάδες του Ρομπέρτο ​​παίζουν ένα συναρπαστικό και θαρραλέο ποδόσφαιρο και είμαι βέβαιος ότι το στυλ και η τακτική του προσέγγιση θα ταιριάζουν εξαιρετικά στην υπάρχουσα ομάδα μας».

Ο Μπάρμπερ πρόσθεσε, «Ελέγξαμε μια σειρά από εξαιρετικούς υποψηφίους, αλλά ο Ρομπέρτο (σ.σ. Ντε Τσέρμπι) ήταν η νούμερο ένα επιλογή μας από την αρχή και το μόνο άτομο με το οποίο μιλήσαμε.

Δεν είναι μυστικό ότι ο πρόεδρός μας παρακολουθεί συνεχώς πιθανούς προπονητές, τόσο εδώ στα εγχώρια πρωταθλήματά μας, σε όλη την Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο ως μέρος του έργου μας για τον σχεδιασμό διαδοχής.

Πιστεύουμε ότι ο Ρομπέρτο είναι ο ιδανικός πολιτιστικός και τεχνικός κατάλληλος για την Μπράιτον και το κατάλληλο άτομο για να συνεχίσει την πρόοδο του συλλόγου και να συνεργαστεί με αυτήν την εξαιρετική ομάδα παικτών».

Ο Ντε Τσέρμπι φτάνει στο Μπράιτον όντας ελεύθερος. Είχε αναλάβει την ουκρανική Σαχτάρ Ντόντεσκ ύστερ από την Σασουόλο της Serie A, αλλά άφησε αυτόν τον ρόλο μετά από 14 μήνες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο διορισμός του Ντε Τσέρμπι πήρε χρόνο για να οριστικοποιηθεί είναι ότι φέρνει μαζί του όλο το παρασκηνιακό προσωπικό που είχε μαζί του από τη Σασουόλο στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για να αντικαταστήσει τους προπονητές που πήρε ο Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι. Μερικά από αυτά τα μέλη του προσωπικού ενδέχεται να χρειαστούν άδειες εργασίας πριν ξεκινήσουν στην Μπράιτον.

Ο πρώην μέσος της Μίλαν και της Νάπολι έχει χτίσει τη φήμη για ένα επιθετικό στυλ που βασίζεται στην κατοχή, το οποίο, μαζί με το ρεκόρ του στη βελτίωση των ομάδων, τράβηξε το βλέμμα στην ιεραρχία της Μπράιτον.

Η επόμενη αναμέτρηση της Μπράιτον είναι κόντρα στη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ την 1η Οκτωβρίου.