Άρσεναλ: Ανησυχία από τον Αρτέτα για την κατάσταση του Σμίθ Ρόου

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, εξέφρασε την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο πρόβλημα με τη βουβωνική χώρα του Έμιλ Σμιθ Ρόου.

Άρσεναλ: Ανησυχία από τον Αρτέτα για την κατάσταση του Σμίθ Ρόου

Ο Έμιλ Σμιθ Ρόου, 22 ετών, εθεάθη να σηκώνεται για προθέρμανση στον τελευταίο αγώνα της Άρσεναλ στην Premier League, εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο μέσος αντιμετώπιζε πόνους στη βουβωνική χώρα.

Πριν από το ταξίδι της Άρσεναλ στην έδρα της Μπρέντφορντ την Κυριακή (18/9), ο Αρτέτα είπε στην συνέντευξη Τύπου ότι ο σύλλογος προσπαθούσε να βρει μια λύση σχετικά με το ζήτημα.

«Ανησυχώ για το γεγονός ότι δεν τον έχουμε διαθέσιμο και όταν προσπαθεί να προπονηθεί, δεν αισθάνεται 100% σε φόρμα ή χωρίς πόνο», είπε ο προπονητής της Άρσεναλ.

«Αυτό είναι το κύριο μέλημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση σε αυτό και προσπαθούμε να το κάνουμε».

Ο Μικέλ Αρτέτα πρόσθεσε ότι ήταν μια «πολύ απογοητευτική» εμπειρία για τον Σμιθ Ρόου.

«Είναι ένα παιδί που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα στη ζωή του», είπε.

«Όταν δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, ειδικά μετά από τα παιχνίδια και τις εμφανίσεις που είχε μαζί μας το προηγούμενο έτος, είναι απλά δύσκολο να το υποθέσουμε.

Αλλά και οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Σε κάποιο στάδιο της καριέρας σας, έχει να κάνει με το πώς θα αντιμετωπίσετε αυτές τις δύσκολες στιγμές και πώς θα κάνετε το επόμενο βήμα».

Ο προπονητής της Άρσεναλ, ωστόσο, τόνισε ότι το θέμα αφορά περισσότερο τη σωστή διαχείριση, σε αντίθεση με ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

Είπε: «Είναι κάτι αρκετά κοινό σε ορισμένες ηλικίες, ειδικά όταν έχουν πάει αμέσως από εκεί που ήταν εκεί που είναι.

Είναι ευθύνη μας να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να τον περιβάλλουν με τις σωστές συνήθειες, τους κατάλληλους ανθρώπους για να υποστηρίξουν όλα όσα χρειάζεται για να παίξει σε αυτό το επίπεδο με συνέπεια που είναι πιο απαιτητική κάθε μέρα».

Η σεζόν 2022-23 ξεκίνησε αργά για τον Έμιλ Σμιθ Ρόου. Ένας τραυματισμός πριν από τη σεζόν σήμαινε ότι ξεκίνησε την σεζόν εκτός μάχης και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη κανένα από τα έξι παιχνίδια της ομάδας του βόρειου Λονδίνου στην Premier League.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, με πέντε νίκες και μία ήττα.