Συνελήφθη εκ νέου η Ντιαλό για την υπόθεση Χαμραουϊ

Η Γαλλίδα ποδοσφαιρίστρια, Αμινάτα Ντιαλό, συνελήφθη σήμερα το πρωί και τέθηκε εκ νέου υπό κράτηση, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στην πρώην συμπαίκτριά της, στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κεϊρα Χαμραουϊ, όπως ανακοινώθηκε από την γαλλική δικαιοσύνη.

Συνελήφθη εκ νέου η Ντιαλό για την υπόθεση Χαμραουϊ

Η Ντιαλό, η οποία δεν έχει βρει ομάδα μετά την λύση του συμβολαίου της με την Παρί ΣΖ, είχε ήδη τεθεί υπό κράτηση γι' αυτήν την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2021, πριν αφεθεί ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία των Βερσαλλιών, απομένουν «περίπου οκτώ ώρες» για να πραγματοποιηθεί αυτή η αστυνομική κράτηση, λαμβάνοντας υπόψη αυτήν του Νοεμβρίου. Η συνολική διάρκεια της αστυνομικής κράτησης περιορίζεται νομικά, στην Γαλλία, στις 48 ώρες.

Σε επικοινωνία με το AFP, ο δικηγόρος της Ντιαλό, Μουράντ Μπατίχ, δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Αυτή η νέα σύλληψη, προέκυψε μετά από εκείνη τεσσάρων ανδρών την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τρεις από αυτούς, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, επρόκειτο να παραπεμφθούν και να παρουσιασθούν σε ανακριτή για απαγγελία κατηγορίας το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε η εισαγγελία των Βερσαλλιών. Ολες αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ανοιχτής δικαστικής έρευνας για «εγκληματική οργάνωση» και «επιβαρυμένη βία».

Μετά την επίθεση με σιδερένια ράβδο στην 32χρονη Χαμραουϊ, εξετάσθηκε αρχικά η υπόθεση της «αντιπαλότητας» μεταξύ των δύο παικτριών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ντιαλό, η οποία αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση και ένας από τους φίλους της, είχαν φυλακισθεί στη Λιόν, αλλά τελικά δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι.