Serie A: Τα «φώτα» στο Μιλάνο

Μίλαν και Ίντερ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (3/9) στην αναμέτρηση που καθηλώνει τη μεγαλούπολη  της βόρειας Ιταλίας.

Serie A: Τα «φώτα» στο Μιλάνο

Το ντέρμπι Ντέλλα Μαντονίνα, γνωστό ως το ντέρμπι του Μιλάνου, είναι αυτό που κλέβει την παράσταση από το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Πρόκειται για το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης της Βόρειας Ιταλίας. Θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα και μεγαλύτερα ντέρμπι ομάδων από την ίδια πόλη. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην Ιταλία, αλλά παγκοσμίως.

Η Ιταλία έχει το ντέρμπι της Ρώμης και του Τορίνο, αλλά αυτό ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ κλέβει την παράσταση. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήταν το 1908 για τον τελικό του Κυπέλλου. Η κόντρα των δύο ομάδων είναι μεγάλη, με την Ίντερ θεωρητικά να εκπροσωπεί τους αστούς του Μιλάνου, ενώ η Μίλαν την εργατική τάξη της πόλης. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που ίσχυε πολύ παλιά, αφού ουσιαστικά πλέον έχει εξαφανιστεί. Οι δύο ομάδες μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, το «Τζουζέπε Μεάτσα», που βρίσκεται στην περιοχή Σαν Σίρο του Μιλάνου.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν, βρίσκεται πίσω από τη συμπολίτισσά της Ίντερ στη βαθμολογία. Στα άλλα ματς της ημέρας η Φιορεντίνα υποδέχεται τη Γιουβέντους, η οποία μετράει δύο ισοπαλίες έπειτα από τέσσερα παιχνίδια. Σπουδαίο ματς θα γίνει απόψε και ανάμεσα σε Λάτσιο και Νάπολι, με τους δυο τους να συγκρούονται στο «Ολίμπικο».

Το προφίλ της 5ης αγωνιστικής

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (3/9)

16:00: Φιορεντίνα – Γιουβέντους

19:00: Μίλαν – Ίντερ

21:45: Λάτσιο – Νάπολι

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (4/9)

13:30: Κρεμονέζε – Σασουόλο

16:00: Σπέτσια – Μπολόνια

19:00: Βερόνα – Σαμπντόρια

21:45: Ουντινέζε – Ρόμα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (5/9)

19:30: Μόντσα – Αταλάντα

19:30: Σαλερνιτάνα – Έμπολι

21:45: Τορίνο – Λέτσε