Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ενδιαφέρον για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εκφράσει ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Ineos.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ από το 2005. Η ιδιοκτησία της ομάδας του Ολντ Τράφορντ από τους Γκλέιζερς είναι υπ' ατμόν τις τελευταίες εβδομάδες, με διαμαρτυρίες εναντίον τους στον εναρκτήριο αγώνα της Γιουνάιτεντ στην Premier League εναντίον της Μπράιτον πριν από 10 ημέρες.

«Εάν το κλαμπ είναι προς πώληση, ο Τζιμ είναι σίγουρα ένας πιθανός αγοραστής», δήλωσε στους Times εκπρόσωπος του Ράτκλιφ.

«Αν κάτι τέτοιο ήταν δυνατό, θα μας ενδιέφερε να μιλήσουμε με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ιδιοκτησία.

Δεν πρόκειται για τα χρήματα που δαπανήθηκαν ή δεν δαπανήθηκαν. Ο Τζιμ κοιτάζει τι μπορεί να γίνει τώρα και, γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος για την πόλη, νιώθει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επανεκκίνηση».

Ο Ράτκλιφ και η Ineos ασχολούνται ήδη με το ποδόσφαιρο, έχοντας ολοκληρώσει την εξαγορά της Νις της Ligue 1 το 2019.

Όταν η Τσέλσι ήταν προς πώληση νωρίτερα φέτος, ο Ράτκλιφ έκανε μια καθυστερημένη, αλλά τελικά ανεπιτυχή, προσφορά για την αγορά του συλλόγου του δυτικού Λονδίνου.

Ο Aβραάμ Γκλέιζερ, ο οποίος ήταν παρών στην ήττα της Γιουνάιτεντ από την Μπράιτον, υπερασπίστηκε την ιδιοκτησία του συλλόγου από την οικογένειά του τον Μάιο.

«Είναι μια απογοητευτική σεζόν», είπε, αφού η Γιουνάιτεντ τελείωσε τη σεζόν 2021-22 στην έκτη θέση της Premier League.

«Είναι μια απογοητευτική σεζόν για όλους και θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε την επόμενη σεζόν καλύτερη».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Γιουνάιτεντ θα επενδύσει αυτό το καλοκαίρι, ο Γκλέιζερ πρόσθεσε: «Πάντα ξοδεύαμε τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσουμε νέους παίκτες».

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή της οικογένειας Γκλέιζερ στον σύλλογο εδώ και μερικά χρόνια. Αυτό κορυφώθηκε την περασμένη άνοιξη, μετά την εμπλοκή της Γιουνάιτεντ στο αποτυχημένο έργο της Super League. Ο εντός έδρας αγώνας της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ την άνοιξη του 2021 αναβλήθηκε μετά από διαμαρτυρία οπαδών στο Ολντ Τράφορντ, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Η Γιουνάιτεντ άντεξε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν 2022-23 υπό τον νέο προπονητή Έρικ τεν Χάαχ, χάνοντας ξανά στο δεύτερο παιχνίδι της από την Μπρέντφορντ.

Η ομάδα του Τεν Χάαχ αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ (23/8, 22:00, Novasports Premier Leagie) εντός έδρας τη Δευτέρα για την τρίτη αγωνιστική.