Λίβερπουλ: Οι οπαδοί θα έχουν λόγο στην λήψη αποφάσεων

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα έχουν νομικά δεσμευτικό ρόλο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του συλλόγου για πρώτη φορά μετά την υπογραφή του συμβολαίου για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου συμβουλίου οπαδών.

Λίβερπουλ: Οι οπαδοί θα έχουν λόγο στην λήψη αποφάσεων

Είναι το αποτέλεσμα 16μηνης διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της Λίβερπουλ και των συνδέσμων φιλάθλων στον απόηχο της κατάρρευσης της European Super League.

Η δέσμευση για συνεργασία με τους υποστηρικτές θα κατοχυρωθεί στο καταστατικό του συλλόγου, το οποίο θα αποδεικνύει μελλοντικά τη σχέση εάν οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group επρόκειτο μελλοντικά να την πουλήσουν.

Το συμβούλιο των οπαδών θα έχει την εξουσία να ασκήσει βέτο σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια εγγραφής σε ένα αποσχισμένο πρωτάθλημα, όπως η European Super League, και θα υπάρχει ανοιχτός διάλογος με τον σύλλογο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η έκδοση εισιτηρίων κ.α.

Δεκαέξι εκπρόσωποι, οι οποίοι θα είναι στη θέση τους για δύο χρόνια, έχουν εκλεγεί με τον Τζο Μπλότ, τον πρόεδρο του Spirit of Shankly, του αναγνωρισμένου συνδέσμου των υποστηρικτών του συλλόγου, στο τιμόνι.

Το συμβούλιο των φιλάθλων θα συναντάται με ανώτερα στελέχη του συλλόγου τέσσερις φορές το χρόνο για να συζητήσει σημαντικά ζητήματα. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα συνεδριάζουν επίσης με το πλήρες διοικητικό συμβούλιο ετησίως.