Ντε Χέα: «Η περασμένη σεζόν είναι ακόμα στο μυαλό μας. Μας πιάνει πανικός»

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίδ ντε Χέα, παραδέχτηκε ότι η καταστροφική σεζόν 2021-22 του συλλόγου είναι «ακόμα στο μυαλό» των παικτών, προσθέτοντας: «Όταν κάτι πάει στραβά, οι παίκτες πανικοβάλλονται».

Ντε Χέα: «Η περασμένη σεζόν είναι ακόμα στο μυαλό μας. Μας πιάνει πανικός»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την καταστροφική ήττα με 4-0 από την Μπρέντφορντ το Σάββατο, καθώς ο νέος προπονητής Έρικ τεν Χαγκ έχασε τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του στην Premier League.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η Γιουνάιτεντ, που έχει κατακτήσει το αγγλικό πρωτάθλημα 20 φορές, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1992.

Ο Ντε Χέα, 31 ετών, έφταιγε για το εναρκτήριο γκολ της Μπρέντφορντ και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ο σύλλογος αγωνιζόταν ακόμα να αποτινάξει τις αναμνήσεις από την απογοητευτική κατάκτηση της περασμένης σεζόν στην έκτη θέση.

Όταν ρωτήθηκε αν η περσινή σεζόν συνεχίζει να παίζει στο μυαλό κάποιων παικτών, απάντησε: «Φυσικά, ήταν δύσκολη και μάλλον είναι ακόμα στο μυαλό μας.

Όταν κάτι πάει στραβά, οι παίκτες πανικοβάλλονται, είναι δύσκολο. Αλλά πρέπει να μάθουμε, έχουμε νέο προπονητή, μερικούς νέους παίκτες και πρέπει να είμαστε πιο θετικοί και να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε».

Ο Ντε Χέα περιέγραψε την απόδοση της Γιουνάιτεντ στη Μπρέντφορντ ως «απαράδεκτη» και «φρικτή», προσθέτοντας ότι η εντυπωσιακή προετοιμασία του συλλόγου δεν ήταν επαρκής για την Premier League.

Είπε: «Δεν υπάρχει πίεση στην προετοιμασία, δεν παίζεις για κάτι. Μετά παίζεις παιχνίδια της Premier League, όλα είναι διαφορετικά, οι ομάδες δίνουν τα πάντα στο γήπεδο, οι ομάδες είναι καλές, δεν είναι εύκολο.

«Πρέπει να μείνουμε μαζί ως ομάδα τώρα, να προπονηθούμε ακόμα πιο σκληρά και ακόμα καλύτερα, δεν μπορώ να πω περισσότερα για να είμαι ειλικρινής».