Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Υπερπρωταθλήτες Ευρώπης οι «μερένγκες»!

Η, κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε, άνετα, 2-0, της κατόχου του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της νέας σεζόν.

Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0:  Υπερπρωταθλήτες Ευρώπης οι «μερένγκες»!

Από εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Μάη, όταν νίκησε στο Παρίσι τη Λίβερπουλ, συνέχισε η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζοντας στο πρώτο της επίσημο ματς της σεζόν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Ελσίνκι!

Η κάτοχος του Champions League, καταφανώς ανώτεροι των «αετών» (που ακόμη είχαν εμφανή τα ...ψυχολογικά σημάδια της εξάρας από την Μπάγερν εντός έδρας στο ξεκίνημα της Μπουντεσλίγκα) επιβλήθηκαν, εύκολα, με 2-0 και στέφθηκαν υπερπρωταθλητές Ευρώπης, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην γηραιά ήπειρο!

Mε την κατάκτηση του τροπαίου οι «μερένγκες» έφτασαν τα 5 στον θεσμό πιάνοντας στην κορυφή του πίνακα με τους πολυνίκες του τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν!

Οι κάτοχοι του Europa League (δίχως τον Κόστιτς στην αποστολή υπό τον φόβο τραυματισμού που θα χαλούσε την μεταγραφή του στη Γιουβέντους...) απείλησαν πρώτοι αλλά ο Κουρτουά έβγαλε το τετ α τετ με τον Λίντστορμ (13').

Η «απάντηση» της ομάδας του Αντσελότι ήρθε τέσσερα λεπτά μετά αλλά ο Τούτα πάνω στη γραμμή απέτρεψε το γκολ σε σουτ του Βίνισιους.

Ο Κουρτουά είχε μια ακόμη απόκρουση σε σουτ του Κνάουφ, αλλά προϊόντος του χρόνου κι ειδικά μετά το ημίωρο οι «μπλάνκος» πήραν τα ηνία δείχνοντας τη διαφορά δυναμικότητας όχι μόνο των ομάδων αλλά και των διοργανώσεων που εκπροσωπούσαν...

Στο 37' ο Τραπ έβγαλε σουτ του Βινίσιους, αλλά από το κόρνερ που προέκυψε και αναμπουμπούλα στην περιοχή ο Αλάμπα προ κενής εστίας από γύρισμα - κεφαλιά του Καζεμίρο άνοιξε το σκορ.

Το γκολ διευκόλυνε τους Ισπανούς που ως την ανάπαυλα είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπενζεμά αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Τραπ να σταματά τον Βίνισιους και δύο λεπτά μετά (60') το... δοκάρι το Καζεμίρο!

Το γκολ που ...ψηνόταν πέτυχε ο, συνήθης ύποπτος, Μπενζεμά με σουτ που ...έπνιξε ο Τραπ, από πάσα του Βινίσιους.

Πέρασε τον Ραούλ ο Μπενζεμά!

Γκολ ιστορικό για τον Γάλλο που με 324 γκολ ξεπέρασε τον Ραούλ στον πίνακα των σκόρερ των Καστιγιάνων!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (84' Θεμπάγιος), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67' Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (84' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (84' Ρίντιγκερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τουρέ (70' Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58' Μουανί), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58' Γκέτσε), Μπορέ

Οι πολυνίκεις του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ

5 τρόπαια: Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης

4: Λίβερπουλ

3: Ατλέτικο Μαδρίτης.

2: Τσέλσι, Μπάγερν, Άγιαξ, Άντερλεχτ, Βαλένθια Γιουβέντους.

1: Σεβίλλη, Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντιναμό Κιέβου, Νότιγχαμ Φόρεστ, Άστον Βίλα, Αμπερντίν, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μαλίν, Πάρμα Λάτσιο, Γαλάτα Σαράι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης