Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ραντεβού στον τελικό του Super Cup

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κοντράρονται απόψε (22:00) με έπαθλο το ευρωπαϊκό Super Cup.

Ρεάλ Μαδρίτης -  Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Ραντεβού στον τελικό του Super Cup

Πόλο έλξης για κάθε λογής ποδοσφαιρόφιλο αποτελεί απόψε το Ελσίνκι. Στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας συναντιούνται Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της διοργάνωσης και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας της ηπείρου μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του Champions League τον περασμένο Μάη στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, όταν κέρδισε 1-0 τη Λίβερπουλ και σήκωσε στα χέρια της το 14ο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ιστορία της.

Από την άλλη οι «αετοί» της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές του Europa League της περασμένης περιόδου. Στον τελικό του «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» στη Σεβίλλη οι Γερμανοί νίκησαν τη Ρέιντζερς με 5-4 στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, και πήραν την κούπα. Μία κούπα που ήταν η δεύτερη της Ιστορίας τους στη διοργάνωση, αλλά και πρώτη μετά την επιτυχία του 1980, όταν κέρδισαν στους διπλούς τελικούς του τότε Κυπέλλου UEFA την Γκλάντμπαχ.

Έτσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ συναντιούνται πλέον στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup. Οι «μερένγκες» φιλοδοξούν πλέον να κατακτήσουν το πέμπτο τους ευρωπαϊκό Super Cup και πρώτο μετά το 2017 στην όγδοη παρουσία τους σε τελικό, ενώ οι «αετοί» το παρθενικό τους τρόπαιο στην πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό.