Λιντς: Ενισχύθηκε στο τέρμα με Ρόμπλες

Η Λιντς Γιουνάιτεντ ενισχύθηκε κάτω από τα δοκάρια με την απόκτηση του έμπειρου τερματοφύλακα Τζόελ Ρόμπλες.

Λιντς: Ενισχύθηκε στο τέρμα με Ρόμπλες

Ο 32χρονος πορτιέρο εντάσσεται με ελεύθερη μεταγραφή από την ισπανική Ρεάλ Μπέτις, αφού το συμβόλαιό του στο Estadio Benito Villamarín έληξε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ρόμπλες υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στο Elland Road, που θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας πέρασε από τις τάξεις της Ατλέτικο Μαδρίτης και έκανε επτά εμφανίσεις για τον σύλλογο, προτού ενταχθεί στη Ράγιο Βαγιεκάνο ως δανεικός.

Μετά από αυτό, δόθηκε δανεικός στην τότε ομάδα της Premier League Γουίγκαν Αθλέτικ τον Ιανουάριο του 2013 και έκανε 13 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, στον οποίο η ομάδα του Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ.

Στο τέλος της εκστρατείας, ο Μαρτίνεθ προσλήφθηκε ως προπονητής της Έβερτον και πήρε μαζί του τον Ρόμπλες με πενταετές συμβόλαιο στο Γκούντισον Παρκ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μέρσεϊσαϊντ, ο Ρόμπλες έκανε 65 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πριν μετακομίσει στη Μπέτις στο τέλος του συμβολαίου του το 2018.

Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, έπαιξε συνολικά 78 αγώνες για την Μπέτις και τώρα επιστρέφει στην Αγγλία για τρίτη φορά.

Ο Ρόμπλες γίνεται η όγδοη μεταγραφή της Λιντς στην θερινή μεταγραφική περίοδο και θα προσφέρει περαιτέρω ανταγωνισμό στους τερματοφύλακες Μεσλιέ και Κλάεσον.