Συνομοσπονδία Αφρικής: Ζητάει έρευνα από την UEFA για τον Ντε Λαουρέντις

Την αντίδραση της αφρικανικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Συνομοσπονδία Αφρικής: Ζητάει έρευνα από την UEFA για τον Ντε Λαουρέντις

Στην αντεπίθεση πέρασε η αφρικανική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (CAF) μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο τελευταίος είχε σημειώσει πρόσφατα πως δεν προτίθεται να πάρει στους «παρτενοπέι» άλλους διεθνείς Αφρικανούς παίκτες, εάν δεν τον διαβεβαιώσουν ότι δεν θα αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Η αφρικανική συνομοσπονδία όταν ενημερώθηκε για τα όσα είπε ο Ντε Λαουρέντις ζήτησε από την UEFA να ξεκινήσει έρευνα, τονίζοντας μάλιστα πως ο ισχυρός άντρας της ιταλικής ομάδας παραβίασε το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA.

«Η CAF είναι απογοητευμένη από τα ανεύθυνα και απαράδεκτα σχόλια του προέδρου της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, για τους Αφρικανούς παίκτες και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η αφρικανική συνομοσπονδία καταδικάζει αυτή την απαγόρευση του Ντε Λαουρέντις στους Αφρικανούς παίκτες, δηλώνοντας δημόσια ότι οι παίκτες που θα υπογράφουν στη Νάπολι θα πρέπει παραιτούνται από τη συμμετοχή στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως προϋπόθεση. Τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις είναι πιθανό να παραβιάζουν το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA», αναφέρει η «CAF» και προσθέτει:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Νάπολι και η UEFA έχουν δεσμευτεί στους παγκόσμιους ανθρωπιστικούς στόχους. Πρέπει να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος της Νάπολι θα συμπεριλάβει παρόμοιους περιορισμούς για παίκτες από τη Νότια Αμερική, την Ασία και άλλες συνομοσπονδίες, αρνούμενοι την δικαίωμα να παίζουν τις ηπειρωτικές τους διοργανώσεις, σημαντικές για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο;».