Λίβερπουλ: Ένα μήνα εκτός ο Κέρτις Τζόουνς, στο Κατάρ οι Reds κατά την διάρκεια του Μουντιάλ

Νέο πλήγμα για την Λίβερπουλ ενόψει της πρεμιέρας της στην Premier League καθώς ο Κέρτις Τζόουνς θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Στο Ντουμπάι θα βρεθούν οι "κόκκινοι" κατά την διάρκεια του Μουντιάλ για μίνι προετοιμασία. 

Λίβερπουλ: Ένα μήνα εκτός ο Κέρτις Τζόουνς, στο Κατάρ οι Reds κατά την διάρκεια του Μουντιάλ

Ο Κέρτις Τζόουνς πρόκειται να χάσει το πρώτο παιχνίδι της Λίβερπουλ στην Premier League εναντίον της Φούλαμ το Σάββατο (6/8, 14:30, Novasports Premier League) μετά από έναν τραυματισμό στη γάμπα που υπέστη το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Athletic.

Η Λίβερπουλ περιμένει τώρα τη γνώμη του ιατρικού επιτελείου για τη σοβαρότητα του τραυματισμού, που θα μπορούσε να τον αφήσει εκτός δράσης για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η Λίβερπουλ θα γνωρίζει περισσότερα για την έκταση του ζητήματος.

Ο 21χρονος παίκτης ήρθε από τον πάγκο εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield του Σαββάτου, στον οποίο επικράτησε η Λίβερπουλ με 3-1.

Και την Κυριακή ενόψει του τελευταίου αγώνα προετοιμασίας της ομάδας ενάντια στο Στρασβούργο, δεν ήταν διαθέσιμος και εθεάθη στις εξέδρες του Άνφιλντ φορώντας προστατευτική μπότα στο δεξί του πόδι.

Ο Τζόουνς έκανε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν.

Αυτό έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου έγινε γνωστό πως ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν θα μείνει εκτός δράσης για δύο έως τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου που υπέστη κατά τη διάρκεια του φιλικού προετοιμασίας με την Κρίσταλ Πάλας στη Σιγκαπούρη.

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Φούλαμ το Σάββατο για τον πρώτο της αγώνα στην Premier League για τη σεζόν, ενώ θα ακολουθήσουν αγώνες με Κρίσταλ Πάλας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόρνμουθ και Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ θα πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ

Παράλληλα, η Λίβερπουλ θα πραγματοποιήσει προπονητικό καμπ στο Ντουμπάι τον Δεκέμβριο για τους παίκτες της που δεν συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οκτώ έως 10 μέλη της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να συμμετάσχουν στο τουρνουά στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ονόματα-αστέρες όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Λουίς Ντίαζ, ωστόσο, θα είναι μεταξύ εκείνων που θα μείνουν πίσω και η Λίβερπουλ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την επανέναρξη της Premier League την Boxing Day.

Εξετάστηκαν πολλοί χώροι σε όλο τον κόσμο, αλλά το Ντουμπάι έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά στο Κατάρ, ώστε το διεθνές σώμα του συλλόγου να μπορεί εύκολα να συνδεθεί με τους συμπαίκτες του όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πολλοί από τους παίκτες μας θα πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε θα πάμε στο Ντουμπάι με τους παίκτες που μένουν πίσω», επιβεβαίωσε ο βοηθός του Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Λίντερς.

«Η σεζόν διακόπτεται. Η ομάδα που θα το αντιμετωπίσει καλά θα έχει σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες.

Η περασμένη σεζόν ήταν σαν μαραθώνιος με 63 αγώνες. Αυτή η σεζόν μοιάζει σαν να είναι ένα σπριντ, ένα διάλειμμα και μετά πάλι ένα σπριντ. Επομένως, είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε γρήγορα και το Ντουμπάι πρέπει να το δημιουργήσει - ξεκινάμε ξανά γρήγορα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο».