Χέντερσον για την επιστροφή του στην Μάντσεστερ Γ.: «Το να σπαταλάς 12 μήνες είναι εγκληματικό»

Ο Ντιν Χέντερσον επέκρινε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν τήρησε την υπόσχεσή της να τον κάνει τον «νούμερο ένα τερματοφύλακά» της για τη σεζόν 2021-22. «Το να κάθεσαι εκεί και να σπαταλάς 12 μήνες είναι πραγματικά εγκληματικό, στην ηλικία μου. Ήμουν έξαλλος.»

Χέντερσον για την επιστροφή του στην Μάντσεστερ Γ.: «Το να σπαταλάς 12 μήνες είναι εγκληματικό»

Ο 25χρονος Χέντερσον πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να παίξει μπροστά στον Έρικ τεν Χαγκ μετά το ραντεβού του Ολλανδού, γιατί «αν είχε έρθει ο προπονητής και μπορούσε να με δει στην προπόνηση… ήξερα ότι μάλλον θα ήθελε να με κρατήσει».

Ο Χέντερσον ξεκίνησε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εντυπωσίασε ως δανεικός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Premier League τη σεζόν 2019-20.

Αλλά όταν επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ ενόψει της επόμενης σεζόν, βρέθηκε πίσω από τον καθιερωμένο νούμερο ένα Ντέιβιντ ντε Χέα με τη σειρά, τόσο υπό τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ όσο και με τον προσωρινό αντικαταστάτη του Νορβηγού Ραλφ Ράνγκνικ.

Ωστόσο, ο Χέντερσον επέμεινε σε συνέντευξή του στο Talksport ότι του δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα αντικαταστήσει τον Ντε Χέα στο γκολ για τη σεζόν 2021-22.

Είπε: «Η συζήτηση που είχα, βγαίνοντας από την αποστολή του Euro 2020, ήταν ότι επιστρέφεις (στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) για να είσαι ο νούμερο ένα τερματοφύλακας. Κόλλησα COVID-19 — δυστυχώς, κανείς δεν ακολούθησε ό,τι μου είπε.

Απέρριψα τόσες πολλές καλές προτάσεις δανεισμού το περασμένο καλοκαίρι για αυτόν τον λόγο και δεν με άφησαν να φύγω. Ήταν απογοητευτικό. Το να κάθεσαι εκεί και να σπαταλάς 12 μήνες είναι πραγματικά εγκληματικό, στην ηλικία μου. Ήμουν έξαλλος».

Ο Χέντερσον έκανε μόνο τρεις εμφανίσεις για τη Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης σεζόν - χωρίς καμία από αυτές να έρχεται στην Premier League.

Η Γιουνάιτεντ διόρισε από τότε τον Τεν Χαγκ ως νέο προπονητή της, αλλά ο Χέντερσον πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρεται να μιλήσει με τον Ολλανδό, αντ' αυτού υπέγραψε στη Νότιγχαμ Φόρεστ ως δανεικός. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει οψιόν αγοράς.

Ο Χέντερσον πρόσθεσε: «Προσπάθησα (να πάει δανεικός στη Φόρεστ) πριν (ο Τεν Χαγκ αντικατστήσει τον Ράνγκνικ) — είπα ότι πρέπει να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να είμαι εδώ όντας το δεύτερο βιολί. Είχα σχεδόν φύγει πριν έρθει ο προπονητής και δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε».

Λοιπόν, όχι (δεν μίλησα με τον Τεν Χαγκ πριν πάω δανεικός). Δεν ήθελα πραγματικά ο προπονητής να έρθει και να μπορέσει να με δει στην προπόνηση γιατί ήξερα ότι πιθανότατα θα ήθελε να με κρατήσει».