Λίβερπουλ: Έδωσε δανεικό τον Τάιλερ Μόρτον στην Μπλάκμπερν

Η Λίβερπουλ παραχώρησε τον 19χρονο μέσο Τάιλερ Μόρτον, στην Μπλάκμπερν Ρόβερς με την μορφή δανεισμού για όλη την σεζόν 2022/23.

Λίβερπουλ: Έδωσε δανεικό τον Τάιλερ Μόρτον στην Μπλάκμπερν

Ο Μόρτον απόλαυσε σημαντική επιτυχία στην πρώτη ομάδα την περασμένη σεζόν, κάνοντας εννέα εμφανίσεις για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και κερδίζοντας συμμετοχές ως βασικός στο Champions League εναντίον της Πόρτο και της Μίλαν, καθώς και εναντίον της Τότεναμ στην Premier League.

Ο 19χρονος απόφοιτος της ακαδημίας κατευθύνεται τώρα στην Championship για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μπλάκμπερν, Γκρεγκ Μπρότον, δήλωσε: «Έπρεπε να περιμένουμε υπομονετικά τον Τάιλερ, καθώς ήταν τόσο κοντά στην πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ για όλη την προετοιμασία, αλλά αφού είδαμε τι έκανε σε μερικά μεγάλα παιχνίδια για τη Λίβερπουλ. πέρυσι, πιστεύουμε ότι άξιζε να περιμένουμε.

Στρατηγικά ξέραμε ότι έπρεπε να προσθέσουμε έναν άλλο κεντρικό μέσο στην ομάδα για τη φετινή σεζόν και ένας δανεικός μας ταίριαζε ιδανικά για να διασφαλίσουμε ότι δεν εμποδίζαμε τις μεσοπρόθεσμες διαδρομές ορισμένων από τους δικούς μας νεαρούς χαφ που τα έχουν κάνει τόσο καλά για εμάς τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες στη Λίβερπουλ που μας εμπιστεύεται την συνεχή εξέλιξη ενός παίκτη που έχει τόσο υψηλή βαθμολογία στον σύλλογο».

Η Λίβερπουλ έχει ήδη αφήσει τον Ρις Γουίλιαμς να ενταχθεί σε άλλη ομάδα της Championship, τη Μπλάκπουλ, ως δανεικός.

Η Μπλάκμπερν ξεκίνησε την σεζόν 2022-23 με μια εντός έδρας νίκη επί της ΚΠΡ με 1-0 και την επόμενη αγωνιστική τίθεται αντιμέτωπη με τη Σουόνσι το Σάββατο.