Premier League: Οι αρχηγοί θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να γoνατίζουν πριν από τους αγώνες

Οι αρχηγοί των ομάδων της Premier League θα πάρουν την τελική απόφαση για το αν οι παίκτες θα συνεχίσουν να γoνατίζουν ή όχι πριν από την έναρξη της νέας σεζόν την Παρασκευή με το ματς ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Άρσεναλ.

Premier League: Οι αρχηγοί θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να γoνατίζουν πριν από τους αγώνες

Οι αρχηγοί των 20 συλλόγων της Premier League συζήτησαν αν ήθελαν να διατηρήσουν την συμβολική αυτή κίνηση την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν κατέληξαν σε απόφαση.

Αντίθετα, αποφάσισαν να συζητήσουν ξανά με τους συμπαίκτες τους πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Οι κορυφαίοι παίκτες έκαναν την αντιρατσιστική χειρονομία για να ευαισθητοποιήσουν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον πρώην αστυνομικό της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2020.

Οι παίκτες αποφάσισαν να εισαγάγουν τη χειρονομία όταν η Premier League επανεκκίνησε μετά την επιβεβλημένη διακοπή λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Πριν από την έναρξη της σεζόν 2021-22, παίκτες και από τους 20 συλλόγους της Premier League δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να γoνατίζουν ως σύμβολο της «ενότητάς τους ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού».

Η Premier League έχει δώσει στους αρχηγούς και τους παίκτες το ελεύθερο να πάρουν την τελική απόφαση και θα υποστηρίξουν πλήρως είτε η χειρονομία παραμείνει είτε σταματήσει.

Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί πριν η Κρίσταλ Πάλας και η Άρσεναλ ξεκινήσουν τη νέα σεζόν 2022-23 στο Selhurst Park το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Γουίλφριντ Ζάχα της Πάλας έγινε ο πρώτος παίκτης της Premier League που ανακοίνωσε ότι δεν θα γονάτιζε πλέον καθώς είπε ότι είναι «εξευτελιστικό».

Η Ζάχα είπε τον Φεβρουάριο του 2021: «Αισθάνομαι ότι το να γονατίζω είναι εξευτελιστικό.

Μεγαλώνοντας, οι γονείς μου απλώς με άφησαν να καταλάβω ότι πρέπει απλώς να είμαι περήφανος που είμαι μαύρος, ό,τι κι αν γίνει, και νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στο ανάστημά μας.

Νομίζω ότι το νόημα πίσω από το όλο θέμα γίνεται κάτι που κάνουμε τώρα. Αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν πρόκειται να γονατίσω».

Ο Μάρκος Αλόνσο της Τσέλσι είπε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι σταμάτησε την αντιρατσιστική χειρονομία επειδή «έχασε τη δύναμή του».

«Είμαι πλήρως κατά του ρατσισμού και είμαι ενάντια σε κάθε είδους διάκριση», είπε ο Αλόνσο.

«Απλώς προτιμώ να βάζω το δάχτυλό μου στο σήμα όπου λέει Όχι στον ρατσισμό, όπως κάνουν σε κάποια άλλα αθλήματα και το ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες.

Προτιμώ να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και, φυσικά, να πω ξεκάθαρα ότι είμαι κατά του ρατσισμού και σέβομαι τους πάντες».