Σίτι, έχεις και φέτος αντίπαλο

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το «επισημοποιημένο φιλικό» με την Μάντσεστερ Σίτι παίρνοντας ψυχολογικό αβαντάζ και στέλνοντας το μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν.

Σίτι, έχεις και φέτος αντίπαλο

Φυσικά το μήνυμα αυτό το έστειλε κυρίως στον κόσμο, ο οποίος ξανά την υποτιμά, μια και ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι βέβαιο πως αντιλαμβάνεται την δυναμική των «κόκκινων».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φίλους των Κυπελλούχων. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ στα πρώτα 25 λεπτά έπαιξαν το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο Γερμανός τεχνικός. Κυριάρχησαν πλήρως απέναντι στους «πολίτες», όντας απρόβλεπτοι, κάτι που επιζητά φέτος ο Κλοπ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τιάγκο.

Ο Ισπανός μέσος «έκοβε και έραβε» στην μεσαία γραμμή, ταλαιπωρώντας τους αντιπάλους του και μεγαλώνοντας το γήπεδο για την ομάδα του. Από κοντά φυσικά και ο Μο Σαλάχ, ο οποίος υπενθυμίζει συνεχώς την παγκόσμιας κλάσης ποιότητά του.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους η Σίτι πήρε τα ηνία και άρχισε εκείνη να βγάζει στο γήπεδο τις αρετές της, προσπαθώντας να φέρει τον Χάαλαντ σε θέσεις εκτέλεσης. Ο Νορβηγός μπορεί να μην σκόραρε όμως μόνο οι δικές του τελικές «άξιζαν» 1.59 xGoals. Ολόκληρη η Λίβερπουλ είχε 2.25 xG.

Η ουσία για την Σίτι δεν είναι ότι ο Χάαλαντ έχασε τις ευκαιρίες αλλά ότι βρέθηκε στις θέσεις που έπρεπε.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ντάργουιν Νούνιες. Ο Ουρουγουανός πέρασε στο γήπεδο με την συμπλήρωση μιας ώρας και άλλαξε το ματς.

Έδωσε κινητικότητα στην επίθεση και άνοιξε χώρους για τον Σαλάχ. Κέρδισε πέναλτι, σκόραρε και αν ο Χέντερσον έκανε «ένα κλικ» νωρίτερα την κάθετη πάσα θα είχε και δεύτερο γκολ.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Premier League, οι δύο κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη μας θύμισαν πως η ποιότητά τους είναι τέτοια που και ο φετινός τίτλος θα είναι δική τους υπόθεση και πιθανότατα θα κριθεί πάνω από τους 90 βαθμούς!

Βάλτε τις ζώνες σας, ξεκινάμε!