Λιντς: Παρελθόν ο Κίκο Κασίγια

Παρελθόν από την Λιντς Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Κίκο Κασίγια, με τον σύλλογο να ανακοινώνει σήμερα το πρωί την διακοπή του συμβολαίου του.

Λιντς: Παρελθόν ο Κίκο Κασίγια

Ο Κίκο Κασίγια και η Λιντς Γιουνάιτεντ συμφώνησαν να διακόψουν το συμβόλαιό του ένα χρόνο πριν από τη λήξη του, τερματίζοντας την ταραχώδη παραμονή του 35χρονου στο Elland Road.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης μετακόμισε στη Λιντς από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου τον Ιανουάριο του 2019, μια απόκτηση υψηλού προφίλ εκείνη την εποχή, και έκανε 62 εμφανίσεις για τον σύλλογο, 36 από αυτές κατά τη διάρκεια της σεζόν ανόδου του συλλόγου στην Premier League, το 2019-20 υπό τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η παραμονή του στην Αγγλία, ωστόσο, αμαυρώθηκε από έναν ισχυρισμό για ρατσισμό που έγινε εναντίον του το 2020 από τον δανεικό της Τσάρλτον Αθλέτικ, Τζόναθαν Λέκο.

Ο Κασίγια κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα από την επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αποκλείστηκε για οκτώ αγώνες.

Έχασε τη θέση του ως βασικός από τον Μεσλιέ και έκανε μόλις πέντε ακόμη εμφανίσεις για τη Λιντς μετά το τέλος της τιμωρίας του.

Τα "παγώνια" τον έστειλαν δανεικό στην ισπανική Έλτσε για όλη την περασμένη σεζόν, έχοντας υπογράψει τον Κρίστοφερ Κλάσον ως back-up του Μεσλιέ.

Ο νυν προπονητής Τζέσε Μαρς δεν είχε σκοπό να τον χρησιμοποιήσει αυτή τη σεζόν και η Λιντς έκλεισε συμφωνία για να τερματίσει το συμβόλαιό του με κοινή συναίνεση.

Η δήλωση του συλλόγου έγραφε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κίκο για τη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μέλλον».