Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 3-5: Βαυαρικός θρίαμβος σε ματσάρα στο Σούπερ Καπ Γερμανίας

Η Μπάγερν Μονάχου θριάμβευσε εκτός έδρας επί της Λειψίας (5-3), κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας και έστειλε μήνυμα υπεροχής για την νέα αγωνιστική περίοδο

Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 3-5: Βαυαρικός θρίαμβος σε ματσάρα στο Σούπερ Καπ Γερμανίας

Η Μπάγερν Μονάχου των δέκα συνεχόμενων τίτλων στην Γερμανία ξεκίνησε μία ακόμα σεζόν με τον αγαπημένο της τρόπο. Κερδίζοντας τρόπαιο και εν προκειμένω το Σούπερ Καπ, καθώς θριάμβευσε στην Λειψία επί της γηπεδούχου και περσινής κυπελλούχου, με 5-3.

Χωρίς Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά με τον Σαντιό Μανέ πλέον το μεγάλο όνομα στην επίθεση, οι Βαυαροί του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έδειξαν από το πρώτο κιόλας επίσημο ματς της περιόδου ποιος θα είναι και φέτος το αφεντικό. Σκόρερ του εκτός έδρας θριάμβου οι Μουσιάλα (14’), Μανέ (31’), Παβάρ (45’), Γκνάμπρι (67’) και Σανέ (98’).

Από την άλλη πλευρά οι «ταύροι» του Ντομένικο Τεντέσκο πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αν και έχανε με 1-4, η Λειψία, χάρη στις αλλαγές των Άντρέ Σίλβα και Όλμο, έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 93’, όταν δεν πρόλαβαν οι επιτιθέμενοι να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ νωρίτερα είχαν ακυρωθεί και δύο γκολ του Μανέ ως οφσάιντ. Ματς-όνειρο για το ξεκίνημα της σεζόν, με νικήτρια την… συνήθη ύποπτο Μπάγερν Μονάχου.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάκσι, Σιμακάν (79’ Νοβόα), Όρμπαν, Χλάστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ (52’ Όλμο), Χένρικς, Ζομποζλάι (72’ Χαϊντάρα), Φόρσμπεργκ (52’ Αντρέ Σίλβα), Ενκουνκού.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (78’ Μαζραουί), Ντέιβις, Ουπαμεκανό (78’ Ντε Λιχτ), Ερνάντες, Σάμπιτζερ, Κίμιχ, Γκνάμπρι (78’ Σανέ), Μουσιάλα (60’ Κομάν), Μίλερ (69’ Γκράβενμπερχ), Μανέ.