Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Γιατί το Community Shield θα διεξαχθεί στο «King Power»

Το σημερινό (19:00, CS1) Community Shield ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι θα πραγματοποιηθεί στο «King Power» της Λέστερ, αντί για το συνηθισμένο σπίτι του, το «Γουέμπλεϊ».

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Γιατί το Community Shield θα διεξαχθεί στο «King Power»

Η Μάντσεστερ Σίτι, η πρωταθλήτρια της Premier League, αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ, την νικήτρια του FA Cup, στον σημερινό αγώνα.

Αυτός ο αγώνας θα είναι ο 100ος για το Community Shield, με την συγκεκριμένη διοργάνωση - η οποία διεκόπη κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - να ξεκινά το 1908 ως Charity Shield.

Γιατί το Community Shield θα διεξαχθεί στο «King Power»;

Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της Λέστερ γιατί το «Γουέμπλεϊ» φιλοξενεί αύριο τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών.

Η οικοδέσποινα Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία σε αυτό το ματς.

Ο προγραμματισμός του συγκεκριμένου τελικού εξηγεί επίσης γιατί το Community Shield διεξάγεται Σάββατο, αντί για το συνηθισμένο, δηλαδή την τελευταία Κυριακή πριν από την έναρξη της σεζόν της Premier League.

Η Premier League ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή (5/8) με την Κρίσταλ Πάλας να υποδέχεται την Άρσεναλ.

Η Αγγλία θα επιδιώξει να κατακτήσει το Euro γυναικών για πρώτη φορά.

Έχει ξαναγίνει αυτό;

Ναι — το 2012, το Community Shield πραγματοποιήθηκε στο «Villa Park» της Άστον Βίλα λόγω των δεσμεύσεων του «Γουέμπλεϊ» στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.

Το «Millenium Stadium» φιλοξένησε επίσης τον αγώνα μεταξύ 2001 και 2006 όταν το «Γουέμπλεϊ» ήταν υπό κατασκευή.

Η σέντρα στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι θα γίνει στις 19:00 και ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1 HD.

Λίβερπουλ και Σίτι είχαν βρεθεί στον τελικό του Community Shield στις 4 Αυγούστου 2019 με τους "πολίτες" να επικρατούν με 5-4 στα πέναλτι μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια. Ο Στέρλινγκ είχε ανοίξει το σκορ για την Σίτι στο 12' και ο Μάτιπ είχε ισοφαρίσει για τους Κόκκινους στο 77' ενώ στην διαδικασία των πέναλτι ο Κλαούντιο Μπράβο είχε δώσει την νίκη στην ομάδα του Γκουαρντιόλα αποκρούοντας το πέναλτι του Βαϊνάλντουμ.