Ο Μπέντο ονειρεύεται να δώσει ώθηση στο ποδόσφαιρο της Ν. Κορέας

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την ομάδα, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του, αλλά ελπίζει να τα δει τελικά να αναπτύσσονται μέσα στο γήπεδο και να βοηθήσει το ποδόσφαιρο της χώρας να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ο Μπέντο ονειρεύεται να δώσει ώθηση στο ποδόσφαιρο της Ν. Κορέας

Η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA) ανακοίνωσε τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού ως ομοσπονδιακό για τα τέσσερα επόμενα χρόνια, προκειμένου να οδηγήσει την εθνική στο Ασιατικό Κύπελλο του επόμενου έτους και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Ο 49χρονος Πορτογάλος, ανέφερε ότι μέρος του ρόλου του θα είναι να επιβλέπει την ανάπτυξη των παικτών της επόμενης γενιάς της Νότιας Κορέας.

«Θα είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, αλλά πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Νότιας Κορέας, δεν είναι κάτι μόνο για το Ασιατικό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο. θέλω και θα προσπαθήσω να πάω το κορετικό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους στη Σεούλ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσιάσής του.

«Νομίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες για νέους παίκτες, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν στελέχοι στο μέλλον».

Ο Μπέντο αντικατέστησε τον Σιν Τάε Γιονγκ (που είχε διαδεχθεί τον Στίλικε), ο οποίος ανέλαβε το τέλος της προκριματικής διαδρομής για το Μουντιάλ του 2018 και του οποίου το συμβόλαιο έληξε τον περασμένο μήνα.

Ο Μπέντο θα καθίσει στον πάγκο στα φιλικά του επόμενου μήνα εναντίον της Κόστα Ρίκα και της Χιλής, και δήλωσε ότι σκόπευε να δώσει κεντρικό ρόλο στον άσο της Νιούκαστλ, μέσο, Κι Σουνγκ Γιουνγκ.

«Θα κληθεί αυτή τη φορά για την εθνική ομάδα», δήλωσε. «Ο ρόλος του στην ομάδα είναι σημαντικός όχι μόνο ως αρχηγός αλλά και ως παίκτης. Συνολικά θέλω η ομάδα να παίζει με ένταση, να τρέχει συνεχώς και να παίζει στα δυνατά».