Λουίς Σουάρες: Προσύμφωνο επιστροφής στην πρώτη ομάδα της καριέρας του Νασιονάλ!

Ο Λουίς Σουάρες ανακοίνωσε, με βίντεο του στα σόσιαλ μίντια, ότι έχει προσύμφωνο με την πρώτη ομάδα της καριέρας του, την Νασιονάλ του Μοντεβίδεο και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην Ουρουγουάη μετά από 16 χρόνια στην Ευρώπη

Λουίς Σουάρες: Προσύμφωνο επιστροφής στην πρώτη ομάδα της καριέρας του Νασιονάλ!

Έτοιμος να μαζέψει βαλίτσες αφήνοντας την Ευρώπη κι επιστρέφοντας στα πάτρια μετά από 16 εύχυμα χρόνια γεμάτα γκολ κι επιτυχίες είναι ο Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός, διεθνής, επιθετικός, θα επιστρέψει στη Νασιονάλ έπειτα από 16 χρόνια, την ομάδα στην οποία άρχισε την καριέρα του, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω βίντεο του στα σόσιαλ μίντια.

Ο Λουίς Σουάρες ήρθε σε αρχική συμφωνία με τη Νασιονάλ για να επιστρέψει στο Μοντεβίδεο, όπου άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο το 2005.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανέβασε ένα μήνυμα ενός λεπτού στα social media του, στο οποίο εξηγούσε την απόφαση να επιλέξει την ομάδα της πατρίδας του σε σχέση με άλλες ομάδες οι οποίες τον προσέγγισαν, όπως ο Άγιαξ, η Ντόρτμουντ ή η Λος Άντζελες.

«Υπάρχει προσύμφωνο για να πάω στη Νασιονάλ. Ήταν αδύνατο για μένα να πω 'όχι' σε αυτήν την ευκαιρία. Ελπίζω οι τελικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία και επίσημα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο 35χρονος διεθνής επιθετικός βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Νασιονάλ το 2001 και τον Μάιο του 2005, σε ηλικία 18 ετών, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Παρέμεινε σε αυτήν και τη σεζόν 2005-2006, όπου τα 12 γκολ σε 34 αγώνες αποτέλεσαν διαβατήριο για να περάσει τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Ολλανδικής Γκρόνινγκεν.

Από εκεί και πέρα ο δρόμος ήταν πια ανοικτός στο πάνθεον του ποδοσφαίρου (Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης...)