Άρσεναλ: Ανακοίνωσε και τον Ζιντσένκο

Μετά τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, η Άρσεναλ απέκτησε ακόμη έναν παίκτη από την Μάντσεστερ Σίτι καθώς ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ολεξάντερ Ζιντσένκο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Άρσεναλ: Ανακοίνωσε και τον Ζιντσένκο

Ο Ολεξάντερ Ζιντσένκο ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 25χρονος μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας που φαίνεται ότι θα διαρκέσει μέχρι το 2026.

Ο Ζιντσένκο είχε εγκαταλείψει το στρατόπεδο προετοιμασίας της Σίτι στο Χιούστον και ταξίδευε στο Ορλάντο, όπου εδρεύει η Άρσεναλ, για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο αθλητικός διευθυντής της Άρσεναλ Έντου ήταν στη Φλόριντα για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία πιστεύεται ότι αξίζει αρχικά 30 εκατομμύρια £, μαζί με επιπλέον 2 εκατομμύρια £ σε μπόνους (συνολικά 36 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Ζιντσένκο είπε στον ιστότοπο της Άρσεναλ ότι η μεταγραφή αυτή ήταν «ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Ήμουν τεράστιος θαυμαστής όταν ήμουν παιδί, είπε. «Από τότε που ο Τιερί Ανρί και ο νεαρός Σεσκ Φάμπρεγας έπαιζαν εδώ, απλώς απολάμβανα να παρακολουθώ αυτούς τους αγώνες και προφανώς άρχισα να αγαπώ αυτόν τον σύλλογο, οπότε είμαι τόσο ενθουσιασμένος και Ανυπομονώ να παίξω για αυτόν τον εκπληκτικό σύλλογο.

Είμαι έτοιμος για άλλη μια πρόκληση. Είμαι εδώ για να πετύχω μεγάλα πράγματα και ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιους τίτλους και ελπίζω ότι θα παλέψουμε για κάθε τίτλο στον οποίο θα εμπλακούμε."

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε ο Άλεξ μαζί μας. Είναι ένας παίκτης που προσωπικά τον γνωρίζω πολύ καλά και συνέχισα να τον ακολουθώ μετά το πέρας μου στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Άλεξ είναι ένας παίκτης υψηλής ποιότητας που θα μας δώσει επιλογές και ευελιξία. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις θέσεις που μπορεί να παίξει αλλά και με την ευελιξία που θα μας δώσει στην επίθεση και στην άμυνα. Ο Άλεξ είναι ένα άτομο με μεγάλες ανθρώπινες ιδιότητες και χαρακτήρα. και είμαι χαρούμενος που όλοι έκαναν αυτή την τεράστια προσπάθεια για να φέρουν τον Άλεξ στον σύλλογο».

Ο Ζιντσένκο, γίνεται το πέμπτο απόκτημα της Άρσεναλ φέτος το καλοκαίρι μετά τις αφίξεις των Μαρκίνιος, Ματ Τέρνερ, Φάμπιο Βιεϊρά και Γκάμπριελ Ζεσούς.

Μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι από τη ρωσική ομάδα Ufa το καλοκαίρι του 2016 και πραγματοποίησε συνολικά 128 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τους νυν πρωταθλητές της Premier League.