Λίβερπουλ: Γιατί επένδυσε στον Νούνιες; Πήραμε μια πρώτη γεύση...

Τα τέσσερα γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στο φιλικό της Λίβερπουλ με την Λειψία ήρθαν να απαντήσουν σε όσους βιάστηκαν να τον κρίνουν και αποτελούν τον προάγγελο του τι θα ακολουθήσει

Λίβερπουλ: Γιατί επένδυσε στον Νούνιες; Πήραμε μια πρώτη γεύση...

Ένας ένας μετά το σφύριγμα της λήξης στο φιλικό με την Λειψία, οι παίκτες της Λίβερπουλ έκαναν ουρά για να αγκαλιάσουν τον Ντάργουιν Νούνιες.

Ναι, είναι μόνο η προετοιμασία και, ναι, υπάρχουν πιο σκληρές δοκιμασίες, αλλά αυτή ήταν μια σημαντική βραδιά για τη μεγάλη καλοκαιρινή μεταγραφή της Λίβερπουλ.

Αφού δεν κατάφερε να σκοράρει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συλλόγου στην Ασία, ξεκίνησε με στυλ καθώς σκόραρε τέσσερις φορές μετά την έλευσή του για το δεύτερο ημίχρονο της Πέμπτης στην εμφατική νίκη επί της Λειψίας με 5-0.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην έχει σημασία, αλλά η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του Νούνιες θα μπορούσε να αποδειχθεί ανεκτίμητη για τον Γιούργκεν Κλοπ με το πρώτο παιχνίδι της Premier League εναντίον της Φούλαμ ένα δεκαπενθήμερο μακριά.

Ο Κλοπ είχε προτρέψει τους υποστηρικτές να μην ασχοληθούν με το μέγεθος της τιμής αφού η Λίβερπουλ συμφώνησε να πληρώσει στην Μπενφίκα 64 εκατομμύρια λίρες, ποσό το οποίο μπορεί δυνητικά να φτάσει στα 85 εκατομμύρια για τις υπηρεσίες του Νούνιες. Ωστόσο, αυτός ήταν ένας ευσεβής πόθος. Η πραγματικότητα είναι ότι η πίεση και η κριτική είναι αναπόφευκτες όταν έρχεται ένας παίκτης για ένα τέτοιο ποσό.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Νούνιες, ειδικά μετά την αποχώρηση του Σάντιο Μανέ, και το πώς αντιμετωπίζει αυτή την προσδοκία είναι τόσο κλειδί για την τύχη του στο Άνφιλντ όσο και η προσαρμογή σε αυτό που θέλει ο Κλοπ από αυτόν τακτικά. Θα αισθάνεται πολύ καλύτερα μετά την παράστασή του κόντρα στη Λειψία.

Ο προπονητής των Κόκκινων υπαινίχθηκε ότι ο Νούνιες είχε επηρεαστεί από κάποιες από τις επικρίσεις που είχε δεχτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις μάχες του εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Κρίσταλ Πάλας. Ορισμένα "τρολ" με πολύ χρόνο στα χέρια τους είχαν φτιάξει ένα κλιπ από μια χαμένη ευκαιρία του, το οποίο έγινε viral. Η βιασύνη για κρίση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο γελοία.

Ο Νούνιες είχε αναρτήσει στο Twitter την ισπανική λέξη resiliencia (ρεζίλι) με ένα τρελό emoji μετά το παιχνίδι στη Σιγκαπούρη. Η δυναμική του εμφάνιση απέναντι στη Λειψία θα φιμώσει τους κριτικούς που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.

«Πάντα πιστεύουμε ότι αν πληρώσεις πολλά χρήματα, τότε οι παίκτες δεν αισθάνονται πίεση ή οτιδήποτε άλλο», λέει ο Κλοπ. «Είναι όλοι εντελώς φυσιολογικοί άνθρωποι και όταν το πρώτο άγγιγμα δεν είναι τέλειο, τότε…

Αυτή η γενιά παικτών διαβάζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που πραγματικά δεν είναι έξυπνο, αλλά το κάνει. Ξαφνικά βιάζεσαι και τέτοια πράγματα.

Αυτός είναι προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις. Είναι διαφορετικός επιθετικός από αυτό που έχουμε ή από αυτό που είχαμε, αλλά είναι πολύ καλός».

Έχοντας λειτουργήσει με ένα ψεύτικο Νο 9 για τόσο καιρό, η Λίβερπουλ του Κλοπ έχει τώρα έναν αυθεντικό σέντερ φορ.

Ο Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο, ο οποίος δείχνει ανανεωμένος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είχε καλή απόδοση κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου που τον είδε να δημιουργεί το πρώτο γκολ για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο διεθνής Βραζιλιάνος θα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει αυτή τη σεζόν.

Ωστόσο, η άφιξη του Νούνιες στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε στην Λίβερπουλ μια νέα διάσταση. Το πρώτο του γκολ ήταν δώρο από τον Σαλάχ, ο οποίος του χάρισε το πέναλτι μετά την πτώση του Λουίς Ντίαζ από τον Γιάνις Μπλάσβιτς. Ο τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Νούνιες χτύπησε την μπάλα με αρκετή δύναμη και ακρίβεια για να βρει τα δίχτυα.

«Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Μο που να είναι τόσο γενναιόδωρος, αλλά έδωσε στον Ντάργουιν το πέναλτι», είπε ο Κλοπ. «Τότε το κουτί άνοιξε και ήταν η τέλεια νύχτα για εκείνον». Μην περιμένετε ο Σαλάχ να παραδώσει την ευθύνη από τα 11 μέτρα όταν αρχίσουν τα σοβαρά πράγματα. Ήταν μια κίνηση που έκανε για να δώσει ψυχολογία στον Ουρουγουανό συμπαίκτη του.

Το δεύτερο τέρμα του Νούνιες παρουσίασε το είδος της τεχνικής και της αποτελεσματικότητάς που τον είδε να σκοράρει 34 γκολ για την Μπενφίκα την περασμένη σεζόν. Το "πιεστικό" δίδυμο της μεσαίας γραμμής Τζόρνταν Χέντερσον και Τιάγκο κέρδισε την κατοχή και ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ την ώθησε ελκυστικά στο μονοπάτι του Νούνες. Η ταχύτητά του του έδωσε προβάδισμα και στάθηκε σταθερός πριν στείλει την μπάλα χαμηλά στην κάτω γωνία.

Στη συνέχεια ήταν ο Νούνιες στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να εκτρέψει την σέντρα του Χάρβεϊ Έλιοτ με το αριστερό από κοντά. Το άνοιγμα δημιουργήθηκε από την ικανότητά του να βρίσκει χώρους και την επιμονή του έφηβου της ακαδημίας, Στέφαν Μπάτζετιτς, ο οποίος εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της προετοιμασίας για να ενισχύσει την φήμη που τον ακολουθεί από τις μικρές ομάδες της Λίβερπουλ.

Το σετ δεξιοτήτων του Νούνιες σημαίνει ότι η Κυπελλούχος Αγγλίας μπορεί να επιτεθεί με μεγαλύτερη ποικιλία. Μπορούν να είναι πιο άμεσοι με βαθιές μπαλιές για να κυνηγήσει με την ταχύτητα και τη δύναμή του και μπορούν να εκμεταλλευτούν στην περιοχή τις σέντρες των πλάγιων μπακ. Μια δυνατή κεφαλιά από την σέντρα του αειθαλή Τζέιμς Μίλνερ ανάγκασε τον πορτιέρο μια εκπληκτική επέμβαση.

Έχοντας χρησιμοποιήσει 32 παίκτες σε κάθε ένα από τα παιχνίδια στην Ασία, υπήρχε περισσότερη δομή και πιο γνώριμα πρόσωπα σε αυτό το φιλικό. Αφού έκανε τέσσερις αλλαγές στην ανάπαυλα, ο Κλοπ αντικατέστησε τα άλλα επτά μέλη της αρχικής του ενδεκάδας για το τελευταίο μισάωρο.

Απέναντι στην Λειψία εντυπωσίασαν ξανά οι Έλιοτ και Φάμπιο Καρβάλιο συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν στη Σιγκαπούρη.

Ο Νούνιες έκανε έξυπνα τρεξίματα από τις δύο πλευρές των στόπερ και το τέταρτο γκολ του έφτασε αφού τον βρήκε ο Καρβάλιο στην αριστερή πλευρά της περιοχής. Άνοιξε το σώμα του σε μια προσπάθεια να βρει τη απέναντι γωνία και το έκανε καθώς η μπάλα πέρασε μέσα από τη λαβή του τερματοφύλακα.

«Όλοι είναι πραγματικά χαρούμενοι για αυτόν», λέει ο Τζόελ Μάτιπ. «Εξαιρετικό τελείωμα, μεγάλη ταχύτητα - θα είναι πολύ δύσκολο για τους αντιπάλους μας».

Το τρένο Νούνιες έχει ήδη ξεκινήσει.