Λίβερπουλ: Υπομονή με τον Νούνιες

Η κριτική προς το πρόσωπο του Ντάργουιν Νούνιες ήδη έχει αρχίσει από τους αντίπαλους οπαδούς όμως στην Λίβερπουλ ξέρουν ότι αγόρασαν τον παίκτη που θα γίνει και όχι τον παίκτη που είναι σήμερα. 

Λίβερπουλ: Υπομονή με τον Νούνιες

Ο 23χρονος διεθνής της Ουρουγουάης θα δεχόταν εκ προοιμίου κριτική, δεδομένου του μεγέθους της συμφωνίας των 75 εκατομμυρίων ευρώ που τον έφερε στο Λίβερπουλ από την Μπενφίκα και του γεγονότος ότι είναι ο αντικαταστάτης του θρύλου της ομάδας, Σάντιο Μανέ.

Το βίντεο από ένα κραυγαλέα άστοχο σουτ του Νούνιες απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε viral καθώς οι αντίπαλοι οπαδοί χλεύασαν τον ίδιο και την Λίβερπουλ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Γιούργκεν Κλοπ και το επιτελείο του είναι περισσότερο από ικανοποιημένοι με όσα έχουν δει από τον παίκτη μέχρι στιγμής.

Αγαπούσαν την κινητικότητά του και την ικανότητά του να ξεφεύγει από τους αμυντικούς και να βρίσκει χώρους. Υπήρχαν επίσης ελπιδοφόρα σημάδια συνεργασίας και κατανόησης με τους δύο μπακ, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα και τη δύναμή του από πίσω.

Ο Βίρτιζιλ Φαν Ντάικ είναι σίγουρα θαυμαστής: «Είδαμε πόσο καλός είναι ο Ντάργουιν όταν παίξαμε εναντίον της Μπενφίκα την περασμένη σεζόν (στα προημιτελικά του Champions League).

Είναι ένας πολύ ταλαντούχος επιθετικός – και για τώρα και για το μέλλον. Απλά θυμάμαι στο εκτός έδρας σκέλος, προσπάθησε να βάλει στόχο τον Ιμπού (Κονατέ) λίγο περισσότερο από εμένα!

Καλά έκανε. Μας δημιούργησε πολλά προβλήματα ως ομάδα. Πολύ άμεσος, γρήγορος και δυνατός. Λυπήθηκα που ο Σάντιο μας άφησε (για την Μπάγερν Μονάχου), αλλά ξέραμε ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Ένιωθε ότι ήταν καιρός να προχωρήσει και να πάρει μια νέα πρόκληση. Όλοι το σεβαστήκαμε αυτό.

Ο σύλλογος αντέδρασε με τον Ντάργουιν. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει μια φανταστική καριέρα για τη Λίβερπουλ».

Ο Νούνιες, ο οποίος είχε αρκετές τελικές αλλά δεν σκόραρε στα δύο φιλικά παιχνίδια σε Μπανγκόγκ και Σιγκαπούρη, σίγουρα δεν πρέπει να κριθεί αφού έπαιξε περίπου μια ώρα συνολικά σε δύο φιλικά. Ο Κλοπ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι ο Νούνιες είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση και δεν υπάρχει πίεση σε αυτόν να είναι πλήρως έτοιμος για το ταξίδι της πρώτης αγωνιστικής στην Φούλαμ σε τρεις εβδομάδες. Η Λίβερπουλ έχει μια σειρά από επιθετικές επιλογές, με τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο να φαίνεται έτοιμος και δυνατός μετά τα προβλήματα φυσικής κατάστασης που τον εμπόδισαν την περασμένη σεζόν.

«Δεν ανησυχώ καθόλου (για τον Νούνιες)», λέει ο Κλοπ. «Η κοινή γνώμη είναι 0,0 τοις εκατό ενδιαφέρουσα. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα αστείο ή ένα παιχνίδι για μερικούς ανθρώπους να ξεχωρίζουν κάποιες καταστάσεις όπου ένας παίκτης δεν τα πάει καλά.

Το μόνο πολύ σημαντικό πράγμα, πρώτα και κύρια, είναι πώς κρίνω την κατάσταση για τον παίκτη. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ήρεμος για αυτό. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για τις δυνατότητές του».